ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η Λάρισα ντύθηκε ροζ» στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της Ρέας Σπανού (φωτό)

Η Interior Designer-Consultant /VM, ζωγράφος Ρέα Σπανού παρουσίασε την πρώτη ατομική της έκθεση με τίτλο “Η Λάρισα ντύθηκε ροζ”, που άνοιξε τις “πύλες” της σήμερα το απόγευμα της Τετάρτης στο Art box της γκαλερί Braggart στη Λάρισα στα πλαίσια του Art Hospitality και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 25 Μαΐου.

“Η Ρέα Σπανού είναι ένας ενθουσιώδης αεικίνητος άνθρωπος. Αυτή η πρώτη της έκθεση που φιλοξενείται στη Braggart είναι ένα θαρραλέο πρώτο βήμα να μας ξανασυστηθεί μέσα από τη ζωγραφική της την οποία ασκεί ιδιωτικά τα τελευταία 15 χρόνια παράλληλα με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, την οικογένεια της και την εργασία της στη διακόσμηση και την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων.

Τα ζωγραφικά έργα της Ρέας Σπανού είναι εκρήξεις χρώματος που επανερμηνεύουν το Λαρισαικό αστικό τοπίο. Χωρόσημα, τοπόσημα και μνημεία της πόλης “πειράζονται”, γίνονται τόσο προσωπικά όσο και παιγνιώδη, επανεμφανίζονται σαν μέσα από μια πολύχρωμη ομίχλη να διεκδικούν μια νέα γεωμετρία η οποία είναι καμπυλόσχημη και κυματοειδής.

Τα αντικείμενα πειράζονται λες και έχουν αφεθεί στον αέρα, σαν να είναι κορεσμένες σημαίες, οι όγκοι γίνονται γραμμές, τα όρια θολώνουν, η υλικότητα αποσυντίθεται και γίνεται ρευστή. Η καλλιτεχνική προσπάθεια της Ρέας πατάει συνειδητά και χωρίς τύψεις στο fun της ποπ κουλτούρας, στο φαντασιακό του σουρεαλισμού και σε μια αστείρευτη καλειδοσκοπική εκφραστικότητα ενώ πάντα υπάρχει και η υπόνοια του θηλυκού βλέμματος που παρεισφρέει βαφτίζοντας και την έκθεση “Η Λάρισα Ντύθηκε Ροζ”.

Στην έκθεση οι επισκέπτες καλούνται, έστω για λίγο, να ξεχάσουν την πόλη που ο καθένας τους γνωρίζει και να την ξαναδούν “πειραγμένη” μέσα από το προσωπικό βλέμμα της ζωγράφου. Η Ρέα προσπαθεί αγνά, άδολα, με σχεδόν παιδική ειλικρίνεια, να μας πειράξει, να αστειευτεί μαζί μας, να δοκιμάσει τα όρια της εικόνας της πόλης που φέρουμε μαζί μας και να μας δελεάσει να ξαναφανταστούμε τους εαυτούς μας σε αυτή τη νέα “ροζ” εκδοχή της” αναφέρει ο, Αντώνης Μόρας, Αρχιτέκτονας.

Η Ρέα Σπανού γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε Interior Design στο Πολύτεχνο με καθηγητές τους αρχιτέκτονες Νίκο Σαμαρά, Αντώνη Μόρα Κλειώ Λεβέντη, και την διακοσμήτρια Μαρούλα Τζίμα Δανιήλ. Σπούδασε στην ΑΚΤΟ Visual Merchandising. Μαθήτευσε κοντά στον Λαρισαίο εικαστικό Μιχάλη Βακαλούλη. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Ζει και εργάζεται στη Λάρισα.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες