Viral

Έτσι θα κερδίζετε συνέχεια στο παιχνίδι κορώνα ή γράμματα

Όλοι πιστεύουμε πως το πασίγνωστο στοίχημα με το κορώνα ή γράμματα λειτουργεί με ποσοστά επιτυχίες 50%-50%.

Όμως νέα έρευνα αποκαλύπτει πως αυτό δεν ισχύει. Οι ερευνητές έκαναν δοκιμή σε νομίσματα 305.757 φορές και απέδειξαν ότι το νόμισμα έχει περισσότερες πιθανότητες να προσγειωθεί στην πλευρά που ήταν ήδη την στιγμή που ξεκίνησε.

Βέβαια, η διαφορά δεν ήταν και πολύ μεγάλη από το 50% των πιθανοτήτων. Συγκεκριμένα το κέρμα έχει 50,8% πιθανότητες να προσγειωθεί στην ίδια πλευρά από την αρχική του και 49,2% να προσγειωθεί στην αντίθετη πλευρά.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό σύμφωνα με τους ερευνητές είναι επειδή την ώρα που κάποιος πάει να αναποδογυρίσει ένα νόμισμα εισάγει μια μικρή ποσότητα ταλάντωσης στο νόμισμα με αποτέλεσμα να περνάει το περισσότερο χρονικό διάστημα που είναι στον αέρα στην αρχική του πλευρά προς τα πάνω.

Έτσι, όταν κατεβαίνει έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι στην ίδια πλευρά με την αρχική του προς τα πάνω.

Ως παράδειγμα ανέφεραν πως αν στοιχηματίσεις 2 δολάρια στο κορώνα ή γράμματα και γνωρίζεις την αρχική πλευρά του νομίσματος θα πάρεις 19 δολάρια στις χίλιες ανατροπές.

Σύμφωνα με την National Post, οι ερευνητές συγκέντρωσαν 46 διαφορετικά νομίσματα από 48 άτομα για να πραγματοποιήσουν τις 350.757 προσπάθειες.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις