ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επιτυχημένη η 5η Εαρινή Συνάντηση Χορωδιών Λάρισας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η Εαρινή Συνάντηση Χορωδιών Λάρισας με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Τώρα που είναι Άνοιξη και τα λουλούδια ανθίζουν» την περασμένη Κυριακή 19 Μαΐου 2024. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας με την διοργάνωση της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων και της Χορωδίας «Η Ευεστώ».

Στην ξεχωριστή αυτή γιορτή της χορωδιακής μουσικής, που αποτελεί πλέον θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, με την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Κωνσταντίνου Μάτη, συμμετείχαν η Μικτή Χορωδία «Κασσάνδρα» του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσανδρείας Χαλκιδικής υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ζγούρα, η Χορωδία Δήμου Αλμυρού Μαγνησίας υπό τη διεύθυνση της Μαριάννας Σαμαρτζή, η Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Λαμίας υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Μπότση και η Μικτή Χορωδία «Η Ευεστώ» της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Λάρισας υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Μάτη με τη συνοδεία στο πιάνο της κ. Έφης Φαρμάκη.

Όλα τα χορωδιακά σύνολα παρουσίασαν ένα ευχάριστο και απαιτητικό πρόγραμμα με γνωστές συνθέσεις Ελλήνων και ξένων δημιουργών σε τετράφωνη πολυφωνική επεξεργασία, αποσπώντας επευφημίες και χειροκροτήματα από το πολυπληθές φιλόμουσο κοινό που κατέκλυσε της αίθουσα. Την εκδήλωση παρουσίασε η κοινωνική λειτουργός της διεύθυνσης Πρόνοιας κ. Αντιγόνη Μπουχώρη.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Λάρισας κ. Παναγιώτης Δαλαμπύρας στο σύντομο χαιρετισμό του στην έναρξη της συνάντησης και κατά την απονομή των αναμνηστικών, ευχαρίστησε όλες τις συμμετέχουσες χορωδίες για την εξαίρετη παρουσία τους, τόνισε την ευεργετική επίδραση της μουσικής στους δύσκολους καιρούς που περνούν οι πολίτες της περιοχής λόγω των φυσικών καταστροφών και εξήρε το ζήλο των χορωδών και του μαέστρου για την χορωδιακή τέχνη. Δήλωσε την συνεχή και θερμή στήριξη της δημοτικής αρχής στις δράσεις της «Ευεστώ» και εξήγγειλε την 6η εαρινή χορωδιακή συνάντηση τον Μάϊο του 2025.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Θεσσαλίας κ. Ευάγγελος Αποστόλου, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου,o Περιφερειακός Σύμβουλος Γκουρομπίνος Χρ., ο Διευθυντής Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας κ. Θεοδ. Κυρόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος – επικεφαλής της μειζ. αντιπολίτευσης και πρώην αντιδήμαρχος κ. Δημ. Δεληγιάννης, η δημ. σύμβουλος κ Άννυ. Ψάρρα-Περήφανου, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού δήμου Ελασσόνας κ. Στ. Δημουλάς, η Αν Προιστ ΚΑΠΗ Δήμου Λαρισαίων κ. Δημ. Κωστοπούλου, εκπρόσωποι πολιτιστικών και καλλιτεχνικών φορέων της περιοχής κ.α.

Αμέσως μετά τη συναυλία, η αντιδημαρχία παρέθεσε γεύμα προς τιμή των προσκεκλημένων χορωδιών σε γνωστό κέντρο δεξιώσεων της Λάρισας όπου ακολούθησε γλέντι.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες