ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Ενημερωτική εκδήλωση για τις τελευταίες εξελίξεις στη μη επεμβατική ιατρική αισθητική και δερματολογία»

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 24/5, στις 7:30μ.μ. στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης (είσοδος πάροδος Κούμα 39) με θέμα «Οι Τελευταίες Εξελίξεις στη Μη Επεμβατική Ιατρική Αισθητική και Δερματολογία». Εισηγήτρια θα είναι η Dr. Ελισάβετ Τσιαμπαλή Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος με σπουδές σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Νυρεμβέργη, Μόναχο και Νέα Υόρκη, με εξειδίκευση στην Κλινική και Αισθητική Δερματολογία.

Ένας σημαντικός αριθμός περιστατικών μπορούν να αντιμετωπιστούν σήμερα με μη επεμβατικές μεθόδους. Η αισθητική ιατρική περιλαμβάνει κάθε τύπο επέμβασης ή θεραπείας που χρησιμοποιείται για την βελτίωση της εμφάνισης. Μπορεί, μεταξύ άλλων, να αφορά στην εξάλειψη των ρυτίδων, στην αποκατάσταση των όγκων και της συμμετρίας του προσώπου και του σώματος, στην βελτίωση της ποιότητας του δέρματος και στην υποστροφή των σημείων της γήρανσης.

Αυτό που διαφοροποιεί την αισθητική ιατρική από τον κοντινό συγγενή της, την αισθητική πλαστική χειρουργική, είναι ότι βασίζεται κυρίως σε μη επεμβατικές ή ελαφρά επεμβατικές λύσεις. Προφανές είναι, ότι δεν απαιτείται αναισθησία, πλην κάποιας τοπικής εφαρμογής, και δεν απαιτείται χειρουργική επέμβαση, έτσι ώστε οι όποιες διαδικασίες να πραγματοποιούνται άνετα σε συνθήκες οργανωμένου ιατρείου.

Aπό τις δημοφιλέστερες θεραπείες αισθητικής ιατρικής είναι η εξάλειψη των δυναμικών ρυτίδων με βοτουλινική τοξίνη (Botox) και η ενέσιμη αύξηση του όγκου σημείων του προσώπου με κυρίαρχο προϊόν το υαλουρονικό οξύ. Πραγματοποιούνται εκατομμύρια τέτοιες εφαρμογές και ίσως ο βασικός κίνδυνος εμφανίζεται στην σχετική ευκολία της εφαρμογής και επακόλουθα στην πρόσφορη εμπορική εκμετάλλευση από μη σχετικούς στο χώρο, με πλημμελή εκπαίδευση και ανύπαρκτη ιατρική υποδομή.

Ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο που απασχολεί κυρίως γυναίκες, είναι οι μη επεμβατικές θεραπείες που έρχονται να αντικαταστήσουν ένα αντίστοιχο χειρουργείο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα καταστάσεις που αφορούν στην ανόρθωση προσώπου και λαιμού, στη διαμόρφωση του σχήματος της μύτης, στη αποκατάσταση του κουρασμένου και γερασμένου βλέμματος ή στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης των μπράτσων και της κοιλιάς.

Η αισθητική ιατρική αντιμετωπίζει με εξαιρετική επιτυχία προβλήματα που αφορούν στη βελτίωση ποιότητας του δέρματος (αποκατάσταση ουλών, βαθιά ενυδάτωση, εξάλειψη δερματικών αλλοιώσεων, αύξηση της ελαστικότητας και του όγκου, εξάλειψη μαύρων κύκλων), την εξάλειψη ή μείωση ρυτίδων, τη

διόρθωση και αποκατάσταση όγκων και σχήματος προσώπου (υγρό lifting), τη διόρθωση ατελειών στη μύτη (μη επεμβατική ρινοπλαστική), την αρχόμενη ή μικρή χαλάρωση του δέρματος (μη επεμβατικό lifting προσώπου-λαιμού , αναίμακτη βλεφαροπλαστική) και τη ριζική αντιμετώπιση ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Στην παραπάνω εκδήλωση ειδικότερα θα αναπτυχθούν οι ενότητες :

Οι τελευταίες εξελίξεις στη μη Επεμβατική Ιατρική Αισθητική

Εφαρμογές, Διαδικασία και Αποτελέσματα

\Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε σχετικά με το Botox, το Υαλουρονικό οξύ, τα Νήματα και το Αναίμακτο Lifting

Σημεία προσοχής

Οφέλη και πλεονεκτήματα

Είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες