Life & Style

5 τρόποι που το παιδί καταλαβαίνει ότι το αγαπάτε

Μπορεί να είναι μικρό, όμως να είσαστε σίγουροι ότι το παιδί αντιλαμβάνεται πλήρως ποιες είναι εκείνες οι συμπεριφορές σας που υποδηλώνουν την αγάπη σας προς το πρόσωπό του. Πάμε να δούμε ποιοι είναι οι πέντε πιο κλασικοί τρόποι να του το δείξετε:

Το παιδί καταλαβαίνει ότι το αγαπάτε όταν… δεν το κατακρίνετε συνεχώς, δε δείχνετε διάθεση υποτίμησής του και όταν πρέπει το επιβραβεύετε. Με άλλα λόγια, βλέπει ότι είσαστε δίκαιοι.

Το παιδί καταλαβαίνει ότι το αγαπάτε όταν… περνάτε τον ελεύθερο σας χρόνο μαζί του. Δεν είσαστε μονίμως απόντες από το σπίτι, δεν το αφήνετε συνεχώς στους παππούδες για να πάτε βόλτα με φίλους, παρά απολαμβάνετε μαζί του την κάθε στιγμή.

Το παιδί καταλαβαίνει ότι το αγαπάτε όταν… βλέπει ότι επιδιώκετε να ακούσετε τι έχει στο μυαλό του και προσπαθείτε να δίνετε λύσεις στους προβληματισμούς του.

Το παιδί καταλαβαίνει ότι το αγαπάτε όταν… κάνετε τα πάντα για να είναι ευτυχισμένο. Ακόμα όμως και εκείνες τις φορές που του χαλάτε κάποια χατίρια, θα έρθει η στιγμή που θα αντιληφθεί ότι το κάνατε για το καλό του, από την έννοια σας να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί σωστά.

Το παιδί καταλαβαίνει ότι το αγαπάτε όταν… αφήνετε σε δεύτερη μοίρα τις δικές σας ανάγκες και η μοναδική σας σπουδή είναι η δική του ευτυχία, από μικρά πράγματα μέχρι τα πιο σημαντικά. Θυσιάζεστε για το καλό του και το παιδί το αντιλαμβάνεται.

Πηγή: mother.gr

Πηγή: govastileto.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις