ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Μαζί μια αγκαλιά»: Ξεκινούν αύριο στη Λάρισα οι δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης (φωτό – βίντεο)

Κάλεσμα στις δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης «Μαζί μια αγκαλιά» που ξεκινούν από αύριο στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας απηύθηναν φορείς της πόλης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το πρωί της Παρασκευής στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πρόκειται για μια συνεργασία φορέων σχετικων με την υγεία, την πρόληψη και τον αθλητισμό, μια εκδήλωση που, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Δημήτρης Κουρέτας, έχει γίνει θεσμός, με την υποστήριξη τόσο της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής, όσο και της νέας, καθώς όπως τόνισε, «στηρίζουμε πάντα τέτοιες εκδηλώσεις που αφορούν την ποιότητα ζωής».

«Είναι μια δράση που στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: πρόληψη, ενημέρωση και αλληλεγγύη, ίσως ο σημαντικότερος», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικης και Ισότητας, κ. Παναγιώτης Δαλαμπύρας. «Ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, καλώ όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στις δράσεις και να επωφεληθούν από αυτές».

«Πραγματικά δεν περιμέναμε ότι θα γινόταν με τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, που ξεφεύγει από τα όρια της Λάρισα και πηγαίνει σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, Θάνος Κουτσούκης, ενώ όπως τόνισε, αποτελεί γενική φιλοδοξία να αγκαλιάζει η δράση από όλη την πόλη και εδραιωθεί και να ενισχυθεί σε αυτή και τα επόμενα χρόνια.

Συμμετέχουν σε αυτή όλοι σχεδόν οι φορείς και οι Σύλλογοι Ασθενών της περιοχής, μεταξύ αυτών ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, ο Δήμος Λαρισαίων και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας.

Οι παράλληλες δράσεις στρέφονται γύρω από την ενημέρωση για έναν υγιεινό πιο τρόπο ζωής, όπως για παράδειγμα την πρόληψη της παχυσαρκίας, ενώ αφορμή για την υλοποίησή τους ήταν «τα παιδιά που νοσηλεύονται σε κλινικές, τα παιδιά του πολέμου, για να περάσουμε ένα μήνυμα, για τον νεφροπαθή, που ήθελε να κάνει αιμοκάθαρση και όταν ήταν οι πλημμύρες μεταφέραμε με τη μπουλντόζα. Για να αναδείξουμε αυτά τα ζητήματα και να φτιάξουμε ένα καλύτερο σύστημα υγείας».

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: onlarissa.gr 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες