ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στο πρόγραμμα «Θεσσαλία» 2021-2027 εντάσσεται η δομή «Γραφείο Επιχειρείν στην περιοχή παρέμβασης της ΣΒΑΑ Δήμου Βόλου», συνολικού προϋπολογισμού 120 χιλ. ευρώ

Μετά την ολοκλήρωση και θετική αξιολόγηση του έργου «Λειτουργία Γραφείου Επιχειρείν στην περιοχή παρέμβασης της ΣΒΑΑ Δήμου Βόλου» από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Θεσσαλία» 2021-2027 υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτριο Κουρέτα, η ένταξη του στο ΕΣΠΑ / Πρόγραμμα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» 2021-2027, με συνολικό προϋπολογισμό  120.060 €. Δικαιούχος και Φορέας Λειτουργίας της αντίστοιχης δομής είναι ο ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ. Η δομή εντάσσεται στην εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου (ΣΒΑΑ) 2021-2027 και  χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ+) και εθνικούς πόρους για λειτουργία της έως τις 31/12/2025.

Πρόκειται για μια κοινωνική δομή που προσφέρει έγκυρη και επικαιροποιημένη πληροφόρηση για την  ανάπτυξη του επιχειρείν των κατοίκων της περιοχής παρέμβασης της ΣΒΑΑ του Δήμου Βόλου ή όσων θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή.  Στόχος της είναι η βελτίωση της πρόσβασης στην απασχόληση και στην αγορά εργασίας μειονεκτούντων ομάδων  πληθυσμού μέσω της συμβουλευτικής και της στήριξης κατά την οργάνωση των επιχειρηματικών τους σχεδίων.  Η δομή βρίσκεται σε   συνέργεια και συμπληρωματικότητα με τη λειτουργία του Γραφείου Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης  και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (job center) για την επίτευξη πολλαπλασιαστικών αποτελεσμάτων.  Ωφελούμενοι της δράσης είναι άτομα που ανήκουν σε μειονεκτούσες/ ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (άνεργοι, άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ,κ.α.).

Για την λειτουργία της δομής προβλέπεται η πρόσληψη στελεχών διαφόρων ειδικοτήτων (κοινωνικοί λειτουργοί, διοικητικοί υπάλληλοι, οικονομολόγοι) καθώς και λοιπών ειδικοτήτων συναφών με τις ανάγκες των ωφελούμενων.

Η λειτουργία της δομής εξυπηρετεί τις διαπιστωμένες ανάγκες της περιοχής παρέμβασης της ΣΒΑΑ και  είναι σε πλήρη συνάφεια με τον Ειδικό Στόχο του Προγράμματος «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» 2021-2027 «Πρόσβαση στην απασχόληση και μέτρα ενεργοποίησης για όλους».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες