ΛΑΡΙΣΑ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Λάρισας για την 9η Μαΐου του 1945 και το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Λάρισας, για την 9η Μαΐου του 1945 που σηματοδότησε το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η 9η Μαΐου του 1945 θα μείνει ορόσημο στην ιστορία της ανθρωπότητας καθώς σηματοδοτεί την ήττα του ναζισμού –φασισμού και το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου .

Η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών με την άνευ όρων συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας , ήταν ένα επίτευγμα που κατορθώθηκε με τις ανείπωτες θυσίες εκατομμυρίων ανθρώπων ,που έδωσαν την ζωή τους για Λευτεριά και Δημοκρατία .Αγωνίστηκαν με ηρωισμό ενάντια στην ναζιστική θηριωδία .

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος άρχισε επίσημα την 1η Σεπτέμβρη 1939 με την εισβολή της ναζιστικής Γερμανίας στην Πολωνία. Κράτησε 5 χρόνια, 8 μήνες και 4 μέρες,αφήνοντας πίσω του 50.000.000 νεκρούς .Πρόκειται για τον πιο αιματηρό πόλεμο που γνώρισε η ανθρωπότητα .

Στις 8 Μαΐου του 1945 τα στρατεύματα της Σοβιετικής Ένωσης μπαίνουν στο Βερολίνο και δίνουν το καθοριστικό χτύπημα ήττας στην ναζιστική Γερμανία .Η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο ,ανεμίζει πάνω στο Ράιχσταγκ ,με την υπογραφή της συνθηκολόγησης στις 9 Μαΐου και ώρα 0.43 π.μ.. Η Σοβιετική Ένωση είναι η χώρα που ηγείται της επιχειρησιακής πλευράς της αντιφασιστικής νίκης αλλά το συμμαχικό αντιφασιστικό μέτωπο καθοδηγείται ταυτόχρονα, σε πολιτικό επίπεδο, τόσο από την Σοβιετική Ένωση όσο και από την Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Στην χώρα μας η Εθνική Αντίσταση γιγαντώθηκε μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ .ΕΛΑΣ , της ΕΠΟΝ καθώς και από άλλες αντιστασιακές οργανώσεις, πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος.

Σήμερα τα μηνύματα του αντιφασισμού πιο επίκαιρα από ποτέ .Ο δρόμος για την κατάκτηση των Δημοκρατικών αξιών και της Ειρήνης των Λαών είναι διαρκής .

Παλεύουμε για μια Ευρώπη της Δημοκρατίας ,της Αλληλεγγύης,της Ισότητας ,της Ανεξαρτησίας ,της Δικαιοσύνης και της Ειρήνης των Λαών .>>

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες