ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ενισχύει το προφίλ του με όρκους πίστης για τα γενέθλιά του

Στο πλαίσιο των μέτρων που προωθεί ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν για να εδραιώσει την εξουσία του, κατά τα γενέθλιά του ζητήθηκε από τους πολίτες της χώρας να δώσουν όρκους πίστης στο πρόσωπό του, ανέφερε το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Βορρά και Νότου (SAND), ένα νοτιοκορεατικό ερευνητικό κέντρο με έδρα τη Σεούλ, που δημοσίευσε φωτογραφίες του όρκου.

Οι όρκοι πίστης, σύμφωνα με το ινστιτούτο, δόθηκαν στα 40α γενέθλια του Κιμ στις 8 Ιανουαρίου. Η Βόρεια Κορέα δεν επιβεβαίωσε ποτέ επίσημα την ημερομηνία γέννησης του Κιμ και παραδοσιακά τέτοιες τελετές με όρκους πίστης πραγματοποιούνται στις επετείους των γενεθλίων του πατέρα και του παππού του, των προηγούμενων ηγεμόνων της χώρας.

Ο πρόεδρος του SAND ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι ενδεχομένως μια τέτοια κίνηση σηματοδοτεί ότι από το επόμενο έτος τα γενέθλια του Κιμ θα μπορούσαν να οριστούν ως επίσημη επέτειος.

Η δυναστεία της οικογένειας Κιμ κυβερνά τη χώρα από την ίδρυσή της μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενισχύοντας την εξουσία της επενδύοντας στη λατρεία της προσωπικότητας του ηγέτη.

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ενισχύει το προφίλ του με όρκους πίστης για τα γενέθλιά τουΒόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ενισχύει το προφίλ του με όρκους πίστης για τα γενέθλιά του
Φώτο Αρχείου (Korean Central News Agency/Korea News Service via AP)

Για πρώτη φορά φέτος, η Βόρεια Κορέα έπαψε να αναφέρεται στην επέτειο γέννησης του ιδρυτή ηγέτη Κιμ Ιλ Σουνγκ στις 15 Απριλίου ως «Ημέρα του Ήλιου», που μπορεί να αποτελεί μέρος της προσπάθειας του Κιμ Γιονγκ Ουν να ενισχύσει περαιτέρω το ηγετικό του προφίλ, σημειώνουν αναλυτές.  

Πηγή: Reuters

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις