ΛΑΡΙΣΑ

Εισαγγελία Εφετών Λάρισας για Τέμπη: «Οι εισαγγελείς δεν δέχονται πιέσεις και είναι αμερόληπτοι – Δεν χρειάζονται πρωτοβουλίες για δήθεν υποβοήθηση»

Σφοδρή αντίδραση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σοφίας Αποστολάκη, προκαλεί δημόσια έκκληση ιστοσελίδας για υποβοήθηση του έργου της αντιεισαγγελέως Εφετών Λάρισας που διέταξε έρευνα ώστε εντός 20ημέρου να δοθούν απαντήσεις στις καταγγελίες για εκχωμάτωση και μπάζωμα του χώρου της σύγκρουσης. Η ιστοσελίδα καλεί να “μην την αφήσουμε να σηκώσει μόνη της το βάρος των αυτονόητων για μας “πολλαπλών πιέσεων” που οπωσδήποτε δέχεται”, γεγονός που χαρακτηρίζεται από την Εισαγγελία , ουσιαστικά, μη νόμιμες : “…πρωτοβουλίες για δήθεν συμπαράσταση και υποστήριξη στο έργο μας είναι αυθαίρετες και επιπλέον ακατανόητες, αφού δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό, είναι όμως και

επικίνδυνες, διότι αφήνουν εκτεθειμένο τον εκάστοτε δικαστικό και εισαγγελικό λειτουργό, σε τυχόν διατύπωση σχολίων ή και καταγγελιών για μεροληπτική του στάση”. Μάλιστα προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα η ανακοίνωση της Εισαγγελίας αναφέρει πως “τέτοιες αναρτήσεις στερούνται παντελώς κάθε νομιμότητας και επισύρουν τις σχετικές κυρώσεις”.

Η παραγγελία και η έκκληση

Όλα ξεκίνησαν μετά την εντολή που έδωσε ο αντεισαγγελέας Εφετών Λάρισας να διερευνηθούν οι λόγοι απομάκρυνσης των υλικών και χωμάτων από τον τόπο της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη αλλά και της επίστρωσης του σημείου.

Τότε εμφανίστηκε ως “ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ & ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ” σε ιστοσελίδα το εξής κείμενο:

“…Η τελευταία κοσμοϊστορική πράξη, για τα Ελληνικά δεδομένα, της αντεισαγγελέα εφετών Λάρισας, Κατερίνας Μάτση, αποδεικνύει περίτρανα την δύναμη των πολλών και φυσικά ότι υπάρχουν ακόμη δικαστικοί λειτουργοί που πράττουν το καθήκον τους.

Η διαρκής συλλογική πίεση πρωτίστως των συγγενών θυμάτων από το έγκλημα στα Τέμπη, το “ψήφισμα” της κυρίας Καρυστιανού, η παρουσία των συγγενών στην Ευρώπη, η καταδίκη της Ελλάδας από Ε.Ε. ως κράτος υπερβολικής ανομίας, η τοποθέτηση και ενέργειες της Ευρωπαίας εισαγγελέα Λάουρα Κοβέσι, η συνεχής ενημέρωση του κόσμου από απλούς πολίτες και τα μη συστημικά μέσα ενημέρωσης και άλλα πολλά, αποδίδει καρπούς.

Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί το έργο της αντεισαγγελέα εφετών Κατερίνας Μάτση να το φέρει εις πέρας.

Ας μην την αφήσουμε να σηκώσει μόνη της το βάρος των αυτονόητων για μας “πολλαπλών πιέσεων” που οπωσδήποτε δέχεται και των διαχρονικών παθογενειών της δικαιοσύνης.

Θα πρέπει η αντεισαγγελέας εφετών Λάρισας, Κατερίνα Μάτση, να “δει” χιλιάδες συμμετέχοντες στα δικόγραφα να πάρει θάρρος, να της δείξουμε έμπρακτα ότι είμαστε μαζί της όχι μόνο στα λόγια αλλά και στα έργα, ώστε να συνεχίσει μέχρι τελικής δικαίωσης.

Είναι ζωτικής σημασίας να μην αδιαφορήσουμε αλλά να συμπαρασταθούμε στο έργο της και έργο μας.

Καλούμε άπαντες να βοηθήσουν με την συμμετοχή τους στην ομαδική συμπληρωματική μήνυση συγγενών θυμάτων Τεμπών και ειδικά της οικογένειας Κωνσταντινίδη και σε οτιδήποτε άλλο νόμιμο και πρόσφορο μέσο χρειαστεί.

Η δράση με τις όλες λεπτομέρειες & οδηγίες συμμετοχής στον σύνδεσμο εδώ, αλλά τις παραθέτουμε συνοπτικά και παρακάτω (παρατίθενται οδηγίες)..

Με εκτίμηση

ΙΣΟΝΟΜΙΑ”

Εισαγγελία Εφετών Λάρισας: Η απάντηση

Η ανακοίνωση – απάντηση της Εισαγγελίας έχει ως εξής:

‘Με αφορμή δημόσια τοποθέτηση σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, με την οποία οι συντάκτες της απευθύνουν δημόσιο κάλεσμα σε συλλογή υπογραφών για την υποβοήθηση του έργου της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, αναφορικά με τον χειρισμό δικογραφίας, αναφερόμενοι μάλιστα σε συγκεκριμένη εισαγγελική λειτουργό, προς τον σκοπό συμπαράστασης της “ώστε να μη σηκώσει μόνη της το βάρος των πολλαπλών πιέσεων”, θεωρούμε αυτονόητο να τονίσουμε ότι:

Η δικαστική ανεξαρτησία έχει συνταγματικό έρεισμα και στο πλαίσιο αυτής, αφενός κάθε εισαγγελικός λειτουργός κατά τον χειρισμό των δικογραφιών που του ανατίθενται λειτουργεί σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους χωρίς να δέχεται κανενός είδους πιέσεις, αφετέρου, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του διερευνά με αντικειμενικότητα και αμεροληψία όλες τις υποθέσεις, στηριζόμενος αποκλειστικά στην αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού, χωρίς να τάσσεται υπέρ ή κατά οποιουδήποτε διαδίκου ή εμπλεκόμενου στην υπόθεση και συνεπώς δεν χρειάζεται καμία συμπαράσταση στο έργο του.

Τέτοιου είδους “πρωτοβουλίες για δήθεν συμπαράσταση και υποστήριξη στο έργο μας είναι αυθαίρετες και επιπλέον ακατανόητες, αφού δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό, είναι όμως και

επικίνδυνες, διότι αφήνουν εκτεθειμένο τον εκάστοτε δικαστικό και εισαγγελικό λειτουργό, σε τυχόν διατύπωση σχολίων ή και καταγγελιών για μεροληπτική του στάση.

Είναι λοιπόν σαφές ότι τέτοιες αναρτήσεις στερούνται παντελώς κάθε νομιμότητας και επισύρουν

τις σχετικές κυρώσεις.

Η Διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας

Σοφία Αποστολάκη”

Πηγή: dikastiko.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες