ΛΑΡΙΣΑ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς θα συμμετάσχουν οι Λαρισαίοι εκπαιδευτικοί

Στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μαΐου θα συμμετάσχει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας Κωνσταντίνος Κούμας.

Η ανακοίνωση: «H 1η Μάη αποτελεί διαχρονικά την αφετηρία για την κατάκτηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης.

Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα των εργαζομένων που, με τη διαχρονική τους πάλη, προσπαθούν να σπάσουν τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να αμβλύνουν τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσουν και να διευρύνουν κατακτήσεις και δικαιώματα.

Αυτή την ιστορική μέρα οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σ’ όλο τον κόσμο που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, τον πόλεμο και τις κοινωνικές διακρίσεις.

Αιώνες ζωής μετρούν οι αγώνες των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο. Το 8ωρο, οι Συλλογικές Συμβάσεις, η κοινωνική ασφάλιση, η άδεια μητρότητας, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, όλα τα δικαιώματα και συνολικά το εργατικό δίκαιο, δεν χαρίστηκαν. Κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με θυσίες και αίμα, μέσα από μια μακριά διαδρομή του Εργατικού Κινήματος

Αυτές τις κατακτήσεις των εργαζομένων έχει βάλει στο στόχαστρο η Κυβέρνηση , αφού με τα αντεργατικά νομοσχέδια που ψήφισε στη Βουλή κατάργησε το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, καθώς και το δικαίωμά μας στην απεργία. Ιδιωτικοποίησε την επικουρική ασφάλιση και τον ΕΦΚΑ και μείωσε δραστικά τις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία

Ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς, για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο , αποτελεί την αφετηρία για ενωτικούς – αποφασιστικούς αγώνες για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούμε:

· Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, 10%

· Επαναφορά ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των δώρων και στο Δημόσιο

· Κατάργηση της εισφοράς 2% για την ανεργία

· Ξεπάγωμα του Μισθολογικού Κλιμακίου της διετίας 2016 – 17

· Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ

· Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Παιδείας της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης

· Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση.

· Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21).

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά την Τετάρτη 1 Μαΐου 2024 συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση – κατάθεση στεφάνου στις 10:00 π.μ. στο μνημείο της Πλατείας Ρήγα Φεραίου (πρώην Νομαρχίας) και στη συνέχεια συμμετέχουμε στην απεργιακή – συγκέντρωση και πορεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στις 10:30 π.μ στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες