ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Γ. Γεραπετρίτη με τον Τούρκο ΥΠΕΞ στο Λονδίνο

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν είχε σήμερα στο Λονδίνο, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.
 
Μια συνάντηση, η οποία όπως έγινε και την προηγούμενη φορά περί τα τέλη Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, δεν ήταν γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επικείμενης επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 13 Μαΐου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες καθώς τα χρονικά περιθώρια έως το ταξίδι του πρωθυπουργού στένευαν, οι δύο πλευρές αναζήτησαν κοινό τόπο και ημερομηνία, προκειμένου να συζητηθεί κατά κύριο λόγο η ατζέντα, η ημερήσια διάταξη της συνάντησης κορυφής Μητσοτάκη- Ερντογάν.
 
Μετά και την ολοκλήρωση του νέου κύκλου επαφών στους τρεις πυλώνες του ελληνο-τουρκικού διαλόγου- πολιτικές διαβουλεύσεις, Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και θετική ατζέντα, οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών εξέτασαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί έως σήμερα, το βαθμό υλοποίησης όσων είχαν συμφωνηθεί στις 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, αλλά και οι προοπτικές προώθησης περαιτέρω συμφωνιών.
 
Όπως έχει ξεκαθαριστεί πολλές φορές τελευταία από την πλευρά της Αθήνας, στην επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν δεν πρόκειται να συζητηθεί το θέμα της νομικής διαφοράς που αναγνωρίζει η Ελλάδα για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, αναμένεται όμως να καθοριστούν τα επόμενα βήματα του ελληνο-τουρκικού διαλόγου, μ ε τους δύο ηγέτες πάντως να αναμένεται να συναντηθούν ξανά στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, τον Ιούλιο στην Ουάσινγκ



Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις