ΚΟΣΜΟΣ

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Στο νοσοκομείο μετά την ανατροπή της καταδίκης του

«Έχει πολλά προβλήματα. Κάνει κάθε είδους εξετάσεις. Είναι κάπως σαν ναυάγιο όσον αφορά την υγεία », δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο δικηγόρος του 72χρονου Χάρβεϊ Γουάινστιν, που φέρεται να νοσηλεύεται αφού επέστρεψε στο νησί Ρίκερς μετά την ανατροπή μίας από τις καταδίκες του για βιασμό.

Το Εφετείο της Νέας Υόρκης έκρινε την Πέμπτη ότι παραγωγός ταινιών δεν έλαβε δίκαιη δίκη όταν καταδικάστηκε το 2020. 

Ο Γουάινστιν, 72 ετών, εκτίει 23 χρόνια στη φυλακή της Νέας Υόρκης για τις δύο σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον της επίδοξης ηθοποιού Τζέσικα Μαν και της βοηθού παραγωγής Μίμι Χάλεϊ. Καταδικάστηκε για άλλα 16 χρόνια μετά την καταδίκη του στο Λος Άντζελες το 2022.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι σκοπεύουν να τον ξαναδικάσουν με την κατηγορία ότι έκανε βίαια στοματικό σεξ σε βοηθό τηλεοπτικής και κινηματογραφικής παραγωγής το 2006 και βίασε έναν επίδοξο ηθοποιό το 2013.

Ο Γουάινστιν παρέμεινε υπό κράτηση μετά την έφεση επειδή καταδικάστηκε στο Λος Άντζελες το 2022 για άλλον βιασμό και καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκιση .

Πάσχει από καρδιακά προβλήματα, διαβήτη, υπνική άπνοια και προβλήματα με τα μάτια, σύμφωνα με δημοσιεύμαυα.

Ο δικηγόρος του κατήγγειλε ότι «δεν τού φέρθηκαν καλά. Αρνήθηκαν να του δώσουν έστω και μια γουλιά νερό, ούτε φαγητό, ούτε διάλειμμα για μπάνιο αν και είναι ένας 72χρονος άρρωστος άντρας». και πρόσθεσε ότι θα υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων στο νοσοκομείο Bellevue προτού μπορέσει να επιστρέψει στο συγκρότημα των φυλακών του Rikers Island.

Περισσότερες από 80 γυναίκες κατηγόρησαν τον βραβευμένο με Όσκαρ παραγωγό για σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση

Το δικαστήριο της Νέας Υόρκης έκρινε με πλειοψηφία 4- 3 ότι ο αρχικός δικαστής είχε κάνει λάθος επιτρέποντας να καταθέσουν γυναίκες που δεν ήταν μέρος της υπόθεσης.

Τα νέα σήμερα δεν είναι μόνο απογοητευτικά, αλλά είναι βαθιά άδικα», ανέφερε μια δήλωση από τους Silence Breakers, την ομάδα πίσω από το κίνημα #MeToo.

Πηγή: Daily Mail



Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις