ΛΑΡΙΣΑ

Τις απαλλαγές δημοτικών τελών για τους πλημμυροπαθείς φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας η αντιπολίτευση

Τις απαλλαγές δημοτικών τελών για τους πλημμυροπαθείς φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας με επερώτηση, η παράταξης της μείζονος μειοψηφίας.

Αναλυτικά η επερώτηση: «Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την πόλη μας τον Σεπτέμβριο του 2023 πήραμε την ομόφωνη απόφαση ως Δημοτικό Συμβούλιο να απαλλάξουμε από τα Δημοτικά Τέλη τους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τη συγκεκριμένη κακοκαιρία. Μάλιστα η συγκεκριμένη απόφαση εγκρίθηκε και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ως προς τη νομιμότητα της.

Από πρόσφατη επίσκεψη μας στις συνοικίες του Αγίου Θωμά και της Ν. Σμύρνης διαπιστώσαμε πως αρκετοί συμπολίτες μας δεν γνωρίζουν την συγκεκριμένη απόφαση και δεν έχουν υποβάλλει την αντίστοιχη αίτηση προς τις Υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων.

Ερωτάται λοιπόν η Δημοτική Αρχή

  1. Πόσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί από τους συμπολίτες μας;
  2. Πόσες από αυτές έχουν επεξεργαστεί οι υπηρεσίες του Δήμου και στάλθηκαν στον ΔΕΔΔΗΕ για να δουν οι συμπολίτες μας τις απαλλαγές στους λογαριασμούς τους;
  3. Έχετε προχωρήσει σε κάποιες ανακοινώσεις και δελτία τύπου, που να ενημερώνετε τους συμπολίτες μας, για το πώς θα κάνουν τις αιτήσεις και για όποιες άλλες πληροφορίες θα χρειαστούν;

Εκτιμούμε πως η συγκεκριμένη απόφαση που λάβαμε τότε πρέπει να έχει την όσο δυνατόν γίνεται μεγαλύτερη αποδοχή από τους συμπολίτες μας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε προς τους ανθρώπους που επλήγησαν από την οδυνηρή κακοκαιρία που ταλαιπώρησε την πόλη μας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες