ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ο Λαρισαίος προγνώστης Φ. Χατζηγρίβας για τον καιρό του Πάσχα: Κλείστε τα αυτιά σας, δε θα έχει χιόνια και κρύο…

Τη δική του εκτίμηση για τον καιρό του Πάσχα έκανε ο Λαρισαίος προγνώστης Φάνης Χατζηγρίβας ζητώντας από τους πολίτες να… κλείσουν τα αυτιά τους στις ανώνυμες προγνώσεις. Προσθέτει δε, ότι δε θα χιονίσει, δε θα κάνει κρύο, αλλά ίσως να υπάρξει μία καιρική αστάθεια…

Αναλυτικά η εκτίμησή του: «Αρκετά ακούμε και διαβάζουμε αυτές τις ημέρες για την εξέλιξη του Καιρού την Μεγάλη Εβδομάδα και κυρίως την ημέρα του Πάσχα.

Δυστυχώς οι περισσότερες αναφορές γίνονται από άτομα που δεν έχουν σχέση με το «άθλημα» σε εισαγωγικά, οπότε και κάθε σύγχυση είναι λογική από μέρους σας.

Η πραγματικότητα όμως είναι η παρακάτω…

Βρισκόμαστε από μετεωρολογικής πλευράς, στην πιο δύσκολη εποχή για επισφαλής προγνώσεις και ειδικά σε βάθος χρόνου λόγω της θερμοκρασιακής ανωμαλίας που επικρατεί στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας.

Τη δεδομένη μάλιστα χρονική στιγμή τα πράματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα, καθώς τόσο στην ευρωπαϊκή ήπειρο, αλλά και την αφρικανική δύο τεράστιοι αεροχείμαρροι, από τη μια ο πολικός και από την άλλη ο υποτροπικός (θερμός), βρίσκονται στη μέγιστη δραστηριότητα για την εποχή πάντα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συχνές θερμοκρασιακές μεταβολές και σε μερικές περιπτώσεις ακραίες.

Παράδειγμα τα πρόσφατα πυκνά χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, αλλά με ταυτόχρονο ψήσιμο του Νότου! (Κρήτη άνω των 34 βαθμών!)

Αυτή η κατάσταση θεωρητικά λέγεται “άνοιξη” και στην πραγματικότητα είναι απόλυτα φυσιολογικό θα έλεγα εν μέρη, αν αναλογιστούμε μάλιστα ότι μπαίνουμε στον Μάιο μήνα, όπου κατ΄ εξοχήν είναι μήνας με την απόλυτη αστάθεια και τις θερμικές καταιγίδες.

Τι μπορούμε λοιπόν με την όλη τρέχουσα παρούσα, αλλά και μελλοντική κατάσταση στην ατμόσφαιρα να περιμένουμε τόσο την Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά και την Κυριακή του Πάσχα;

Σιγουρά όχι χιόνια, όχι κρύο όπως διαβάζουμε πάρα μόνο μια τοπική αστάθεια που δύσκολα μπορεί να προβλεφθεί αυτή τη στιγμή και με πιθανότητα λίγο περισσότερων βροχοπτώσεων κυρίως στα δυτικά και βόρεια και στην περίπτωση που αποκοπεί ψυχρή λίμνη σε εισαγωγικά, στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής μεσογείου και την Ιταλία.

Θεωρώ ότι οι βροχές τις επόμενες ημέρες και κυρίως από την Παρασκευή και μετά, και μέχρι τα μέσα της νέας εβδομάδας θα είναι λίγες ή μηδενικές στις περισσότερες περιοχές, με αισθητή μάλιστα άνοδο της θερμοκρασίας και με μεγάλο ερωτηματικό, για το τι θα γίνει μετά την Μεγάλη Τετάρτη ή Μεγάλη Πέμπτη.

Σίγουρα θα ξαναμιλήσουμε οπότε κλείστε τα αυτιά και τα μάτια σε ανώνυμες προγνώσεις ή εκτιμήσεις και μην έχετε άγχος για το Πάσχα, είτε κάτω από τον τσίγκο, είτε στον ήλιο, το ίδιο νόστιμο είμαι το αρνάκι. Εύχομαι όλα να κυλήσουν ομαλά και να δουλέψει τόσο η αγορά, αλλά και ο πασχαλινός τουρισμός, κάτι το οποίο έχει ανάγκη η χώρα μας».

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες