ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: H τεχνητή νοημοσύνη συναντά τους εκπαιδευτικούς στην ημερίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

To Πάρκο Καινοτομίας JOIST και η Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “ΑΙ και εκπαιδευτικοί”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Απριλίου 2024, 11.00 – 14.00, στο JOIST. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη συναντά την εκπαίδευση. Πόσο έτοιμη είναι η εκπαιδευτική κοινότητα να ενσωματώσει με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα την Τεχνητή Νοημοσύνη και τα σχετικά ψηφιακά εργαλεία στην εκπαιδευτική και μαθησιακή διαδικασία; Η ανοιχτή εκδήλωση “ΑΙ και Εκπαιδευτικοί” φιλοδοξεί να παρουσιάσει σε εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όλες εκείνες τις πτυχές που συνδέονται με την εισαγωγή της Τεχνητής Νοημοσύνης στη μαθησιακή διαδικασία: συστήματα διαχείρισης της μάθησης, χρήση εκπαιδευτικών ψηφιακών εργαλείων, ασφάλεια χρηστών, υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, ορισμοί, τεχνικές και τεχνολογίες, προβληματισμοί, διλήμματα και οφέλη.

Τάσεις, επιπτώσεις από τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη μάθηση, παραδείγματα ψηφιακών εκπαιδευτικών εργαλείων και αποτελέσματα, σχετικές έρευνες και μελέτες θα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Η κατανόηση των διαστάσεων της Τεχνητής Νοημοσύνης και του τρόπου που λειτουργεί εντός του εκπαιδευτικού πλαισίου είναι το πρώτο βήμα για την αποτελεσματική χρήση και τη δημιουργική, παραγωγική και ασφαλή ενσωμάτωσή της στη μαθησιακή διαδικασία.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιήσει παρέμβαση διαδικτυακά, ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ και μέλος του Εργαστηρίου Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT. Περισσότερες πληροφορίες για τους εισηγητές της εκδήλωσης και το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: AI & Εκπαιδευτικοί | JOIST Πάρκο Καινοτομίας (joistpark.eu)

Η εκδήλωση απευθύνεται σε:

· Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

· Προσωπικό Σχολικών Μονάδων

· Σχολικούς Συμβούλους

· Γονείς

· Μαθητές 12- 18 ετών

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τα ερωτήματά τους, να αλληλεπιδράσουν και να βρουν απαντήσεις σε καίρια ζητήματα που αφορούν το μέλλον της εκπαίδευσης.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Μάθετε περισσότερα για τη διοργάνωση και δηλώστε συμμετοχή: AI & Εκπαιδευτικοί

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες