ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Επί τάπητος τα προβλήματα των συνταξιούχων του Δημοσίου στην 6η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη της ΠΟΠΣ (φωτό – βίντεο)

Στην πόλη της Λάρισας ξεκίνησε σήμερα το πρωί της Τρίτης η 6η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ), με τη συμμετοχή των συλλόγων των νομών Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας και Τρικάλων, στο πλαίσιο του προγράμματος συναντήσεων των εξήντα Σωματείων από όλη τη χώρα, τα οποία εκπροσωπούν πάνω από 350.000 συνταξιούχους που προέρχονται από τις δημόσιες υπηρεσίες και τα ΝΠΔΔ.

Η Συνδιάσκεψη υλοποιείται με τη συμμετοχή πάνω από 150 συνέδρων, οι οποίοι θα ενημερωθούν για όλα τα θέματα που έχουν άμεσο ενδιαφέρον για τους συνταξιούχους. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να καταθέσουν ερωτήματα και προτάσεις κατά τη διαδικασία της συζήτησης των θεμάτων της ημερίδας, τα οποία θα απαντηθούν από τον πρόεδρο της ΠΟΠΣ.

«Τα θέματά μας είναι οικονομικά, είναι και θεσμικά», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΠΣ Λάρισας, κ. Θεόδωρος Καραγώγος. Αναφερόμενος στις μειώσεις των συντάξεων, αλλά και στο πρόβλημα της ακρίβειας, ο ίδιος τόνισε πως «η ακρίβεια καλπάζει: τρόφιμα, γάλατα, κρέατα, όλα πήραν τη ανιούσα. Μόνο οι μειωμένες συντάξεις απέμειναν και με αυτά προσπαθούν να ζήσουν οι συνταξιούχοι».

Έκανε επίσης λόγο για το ζήτημα της δημόσιας υγείας, τις επιχορηγήσεις, αλλά και τις ελλείψεις προσωπικού, σημειώνοντας πως «απαιτούμε μαζικούς διορισμούς γιατρών και υγειονομικών».

Με την έναρξη της Συνδιάσκεψης αναπτύχθηκε το πρόγραμμα εργασιών, ενώ θα ακολουθήσει πανηγυρική συνεδρίαση, στην οποία έχουν κληθεί ως επίσημοι προσκεκλημένοι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Δημήτρης κουρέας, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας, κ. Μαρία Γαλλιού και ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκος.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες