ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος για ευρωεκλογές: Επιλέξτε αυτούς που θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπους την κρίσιμη ώρα

«Στις ευρωεκλογές να προσέλθουμε στην κάλπη και να μην παρασυρθούμε από ό,τι μας πλασάρεται ως φαντεζί, αλλά να επιλέξουμε αυτούς που πιστεύουμε ότι μπορούν να μας βγάλουν ασπροπρόσωπους την κρίσιμη ώρα. Να μας εκπροσωπήσουν με αξιοπρέπεια και μαχητικότητα γιατί διαθέτουν γνώσεις και ήθος. Επειδή καήκαμε στον χυλό ας φυσούμε και το γιαούρτι!». Με αυτά τα λόγια κατέληξε τη δήλωσή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά το πέρας της εκδήλωσης «Νέοι και Ευρωεκλογές – Η ψήφος μας μετράει» που διοργάνωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων.

Ο Θεσσαλός πολιτικός που καλωσόρισε στη Λάρισα την υπουργό Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη, συνεχάρη τον πρόεδρο του Συμβουλίου Νεολαίας κ. Αλέξανδρο Τσάτσο για την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας.

Η τιμωρητική διάθεση των Ευρωπαίων

Ολόκληρη η δήλωση του Μάξιμου Χαρακόπουλου έχει ως εξής:

«Αν και πέρασαν 44 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, νυν ΕΕ, εξακολουθούμε να αντιπαραβάλλουμε τους εαυτούς μας από τους Ευρωπαίους, θεωρούμε ότι είμαστε κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Η αλήθεια είναι ότι στη διάρκεια της υπερδεκαετούς οικονομικής κρίσης, που οδήγησε στα μνημόνια και την ευρωπαϊκή επιτροπεία, πολλές φορές -όχι αδίκως- δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας μας αντιμετωπίζουν με τιμωρητική διάθεση. Όπως αλήθεια είναι ότι, συχνά, η παχυλά αμειβόμενη γραφειοκρατία των Βρυξελλών βρίσκεται σε απόσταση από τα προβλήματα, τις αγωνίες και τις πεποιθήσεις των Ευρωπαίων πολιτών.

Όπως, επίσης, αλήθεια είναι ότι συχνά τα κόμματα επιλέγουν τους υποψήφιους ευρωβουλευτές από τον χώρο του θεάματος και εκτίθεται η χώρα από τα καμώματά τους ή την ανυπαρξία τους.

Αυτή, η Ευρώπη, όμως, που παραμένει ατελής ένωση, καθώς ακόμη και το νόμισμα δεν είναι κοινό σε όλες τις χώρες-μέλη, ενώ δεν έχει ακόμη κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας, γιατί οι ηγεσίες της είναι κατώτερες αυτών που την εμπνεύστηκαν και την δημιούργησαν, είναι ένας τόπος ζηλευτός για όλο τον υπόλοιπο κόσμο!

Όσοι κριτική, δικαίως, κι αν κάνουμε στην ΕΕ, δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι αυτή θεωρείται ο κήπος της Εδέμ για όλους τους κατατρεγμένους του κόσμου, γιατί δεν διαθέτει μόνο υποδομές και κοινωνικό κράτος -έστω συρρικνούμενο-, αλλά και δημοκρατία, πολυφωνία, ελευθερία του Τύπου, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το ευρωπαϊκό όραμα ξεθώριασε

Η απάντηση στον ευρωσκεπτικισμό που είναι εύλογος με τους ρυθμούς που προχωρά η ευρωπαϊκή ενοποίηση, όπου η εμβάθυνση θυσιάστηκε στο όνομα της ταχείας διεύρυνσης, δεν πρέπει να είναι η αποχή, πόσω δε μάλλον η αδιαφορία και η ιδιώτευση.

Χρειαζόμαστε περισσότερο Ευρώπη. Και η εκδήλωση που έγινε σε μια δύσκολη μέρα, με τους Θεσσαλούς να έχουν λάβει μήνυμα από το 112 για έκτακτα καιρικά φαινόμενα, λίγους μήνες μετά τις τεράστιες καταστροφές από τον Daniel, μας θυμίζει πόσο αναγκαία είναι η συλλογική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και πόσο πολύτιμη η αρωγή από την ΕΕ.

Καθώς, όμως, η εκδήλωση γίνεται από νέα παιδιά με τη συμμετοχή της υπουργού για την Οικογένεια, οφείλω να πω ότι η ΕΕ θα πρέπει επιτέλους να προχωρήσει σε μια γενναία δημογραφική πολιτική. Η Ελλάδα γερνά όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, και λύση σε αυτό δεν είναι η ανεξέλεγκτη μετανάστευση με ανθρώπους που δεν συμμερίζονται τις ευρωπαϊκές αξίες, τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, και έτσι αδυνατούν να ενσωματωθούν στην ευρωπαϊκή κοινωνία, δημιουργώντας γκέτο στις ευρωπαϊκές πόλεις.

Είναι αλήθεια ότι το ευρωπαϊκό όραμα ξεθώριασε τα προηγούμενα χρόνια. Μέχρις ότου, όμως, υπάρξουν ηγεσίες που θα εμπνεύσουν και πάλι τους Ευρωπαίους, ολοκληρώνοντας το μετέωρο βήμα της ατελούς ένωσης, οφείλουμε, φρονίμως ποιούντες να διατηρήσουμε το ευρωπαϊκό κεκτημένο για την χώρα μας. Και στις ευρωεκλογές να προσέλθουμε στην κάλπη και να μην παρασυρθούμε από ό,τι μας πλασάρεται ως φαντεζί, αλλά να επιλέξουμε αυτούς που πιστεύουμε ότι μπορούν να μας βγάλουν ασπροπρόσωπους την κρίσιμη ώρα. Να μας εκπροσωπήσουν με αξιοπρέπεια και μαχητικότητα γιατί διαθέτουν γνώσεις και ήθος. Επειδή καήκαμε στον χυλό ας φυσούμε και το γιαούρτι!»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες