ΛΑΡΙΣΑ

Σε εξέλιξη η σύσκεψη για την κακοκαιρία με επικεφαλής τον υπουργό Βασίλη Κικίλια στη Λάρισα (φωτό)

Στη Λάρισα αφίχθη πριν λίγη ώρα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Κικίλιας ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν περιοχές της χώρας και δη την ταλαιπωρημένη Θεσσαλία.

Ο κ. Κικίλιας έχει τεθεί επικεφαλής της σύσκεψης που ξεκίνησε στις 3 μ.μ. στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με σκοπό τον συντονισμό των δράσεων αντιπλημμυρικού σχεδιασμού και θωράκισης σε ολόκληρη την περιοχή της Θεσσαλίας, η οποία είναι ήδη επιβαρυμένη από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση λήφθηκε έπειτα από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου, που έλαβε χώρα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, ενώ, όπως ανέφερε ο υπουργός, Πυροσβεστική και Αστυνομία είναι σε ετοιμότητα, ενώ έχει ενημερωθεί και ο Στρατός προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Οι μετεωρολόγοι και η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου μιλούν για μία κακοκαιρία η οποία θα πλήξει -κατά κύριο λόγο- τις μεταπογευματινές, βραδινές ώρες και μέχρι τα ξημερώματα τη Θεσσαλία.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, όπως προέκυψε από τη συνεδρίαση της Επιτροπής, εξετάζεται η πιθανότητα έκδοσης μηνυμάτων 112 στις περιοχές που αναμένεται να πληγούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος, ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι από την Αστυνομία, τον Στρατό και την Πυροσβεστική.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες