ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Παρέμβαση Μαμάκου στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο για τους πλημμυροπαθείς και τις οικογένειές τους

Την επανεξέταση της δυνατότητας απαλλαγής όλων των πλημμυροπαθών συμπολιτών μας από τον ΕΝΦΙΑ, με διεύρυνση των όρων ένταξης στο νομικό πλαίσιο, την επιτάχυνση των διαδικασιών καταβολής της κρατικής αρωγής, αλλά και τη μοριοδότηση των παιδιών πλημμυροπαθών οικογενειών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ζητά με παρέμβασή του ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος.

Με εισήγηση του ίδιου του κ.Μαμάκου, στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναμένεται να κατατεθεί σχετική πρόταση ψηφίσματος, το οποίο αναφέρει τα εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στις διεκδικήσεις των πληγέντων, από τις τελευταίες θεομηνίες, συμπολιτών μας.

Ζητά από την Κυβέρνηση την άμεση εφαρμογή των ευνοϊκών μέτρων του άρθρου 54 του ν.5087/2024, που θεσμοθέτησε την τριετή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των πολιτών που επλήγησαν.

Επισημαίνει επίσης την αναγκαιότητα επιτάχυνσης των διαδικασιών καταβολής της κρατικής αρωγής, καθώς εκκρεμεί για πολλούς ακόμη, η καταβολή των ενισχύσεων που δικαιούνται, με αποτέλεσμα να εντείνεται η δυσχερής οικονομική τους κατάσταση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά από την Κυβέρνηση την επανεξέταση της δυνατότητας απαλλαγής όλων των πλημμυροπαθών, με διεύρυνση των όρων ένταξης τους στο νομικό πλαίσιο, με δεδομένη την τεράστια οικονομική επιβάρυνση όσων είδαν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους να καλύπτονται από το νερό.

Ταυτόχρονα το Δημοτικό Συμβούλιο, ζητά να εφαρμοστεί ο Νόμος, σύμφωνα με τον οποίο καθορίζονται ως δικαιούχοι ειδικού ποσοστού για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, μαθητές και απόφοιτοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων περιοχών που έχουν πληγεί εξαιτίας φυσικών καταστροφών. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει ώστε να τηρηθούν οι στοιχειώδεις κανόνες αξιοκρατίας και ισονομίας για τους μαθητές των πλημμυροπαθών περιοχών μας.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες