ΛΑΡΙΣΑ

Επίσκεψη μαθητών του 4ου ΕΠΑΛ Λάρισας στις εγκαταστάσεις του ΣΘΕΒ

Στο πλαίσιο των δράσεων διασύνδεσης της εκπαίδευσης με το θεσμό της βιομηχανίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου επίσκεψη ομάδας μαθητών της Οικονομικής Κατεύθυνσης της Β’ και Γ’ Λυκείου του 4ου Επαγγελματικού Λυκείου Λάρισας στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Η επίσκεψη αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές να γνωρίσουν την έννοια της επιχειρηματικότητας και της βιομηχανικής ανάπτυξης αλλά και να κατανοήσουν τη σημασία της οικονομικής δραστηριότητας.

Ενημερώθηκαν σχετικά με τις δράσεις του Συνδέσμου και τον ρόλο του ως κόμβου διασύνδεσης μεταξύ αποφοίτων και πτυχιούχων, κάθε επίπεδου εκπαίδευσης, και των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία.

Επίσης, παρουσιάστηκε εκτενώς το σύνολο των υπηρεσιών που προσφέρει ο ΣΘΕΒ, καθώς και τα ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία ο Σύνδεσμος συμμετέχει ως εταίρος, τα οποία παρέχουν και τη δυνατότητα εξ αποστάσεως δωρεάν εκπαίδευσης.

Μέσα από την επίσκεψη, δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να διερευνήσουν διάφορες επαγγελματικές διαδρομές και να κατανοήσουν καλύτερα τις απαιτήσεις και τις προκλήσεις του επιχειρηματικού κόσμου.

Τους μαθητές συνόδευαν οι κ.κ. Βαϊρακτάρη Ουρανία και Κιουρτίδου Ιωάννα, εκπαιδευτικοί του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας, ενώ την ενημέρωση πραγματοποίησαν η Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ κα Έλενα Καματέρη και τα στελέχη του Τμήματος Προώθησης Θεμάτων και Υποστήριξης Μελών και του Τμήματος Εκπαίδευσης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κ. Χρήστος Τσιτόπουλος, κα Ελένη Ευαγγελοπούλου και κα Χαρούλα Γκουσγκούνη.

Ο ΣΘΕΒ θα συνεχίσει να μοιράζεται την εμπειρία των στελεχών του και των μελών του με την εκπαιδευτική κοινότητα της Θεσσαλίας και να πραγματοποιεί δράσεις με την κοινωνία της Περιφέρειας μας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες