ΛΑΡΙΣΑ

Οι «Φίλοι Πύργου Χαροκόπου» στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολιτιστικής Κληρονομιάς: «Ο Πύργος Χαροκόπου πρέπει να αξιοποιηθεί και να μείνει στην πόλη μας!»

Στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα συμμετείχε και ο Συλλογος “Φιλοι Πύργου Χαροκόπου”. Το καινοτόμο αυτό Συνέδριο, που έχει θεσμοθετηθεί και διοργανώνεται στην Ελλάδα, κάθε δύο χρόνια συνδιοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας/ΙΑΚΑ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, τον Δήμο Ελασσόνας, τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας «Γ.Ι.Κατσίγρα» και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πολιτισμού Περιβάλλοντος.

Με φυσική παρουσία η ταμίας του Συλλόγου κ. Μάιρη Γιώτσα τοποθετήθηκε εκ μέρους του ΔΣ, και μίλησε για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και αισθητική αξία του Πύργου και την ανάγκη αποκατάστασής του ώστε να αξιοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με τις προτεραιότητες της τοπικής κοινωνίας. Κατέθεσε τις προτάσεις του Συλλόγου για την αξιοποίησή του και τόνισε πόσο σημαντική επένδυση ειναι για την τοπική κοινωνία. Η αξιοποίηση του Πύργου θα τον αναδείξει ως ένα σημαντικό πολιτιστικό σημάδι της πόλης, θα συμβάλει στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής και θα προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες.

Με συνεχείς παρεμβάσεις ο Σύλλογος “Φίλοι Πύργου Χαροκόπου”, θα συνεχίσει να τονίζει τη σημασία της αξιοποίησης του κτίσματος και με διάφορες πρωτοβουλίες θα προσπαθήσει να δραστηριοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει τις Τοπικές Αρχές καθώς και το Υπουργείο Πολιτισμού για διάσωση του εμβληματικού κτιρίου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες