ΛΑΡΙΣΑ

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελασσόνας για ψεκασμό με ζιζαντιοκτόνο στις όχθες της λίμνης του Κεφαλόβρυσου

Ψεκασμό με ζιζανιοκτόνο σε βλάστηση στις όχθες της λίμνης Κεφαλόβρυσου καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας.

Αναλυτικά όσα επισημαίνει: «Μια πολύ σοβαρή καταγγελία περιήλθε σε γνώση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελασσόνας, καθώς κάποιοι φαίνεται ότι ψέκασαν με ζιζανιοκτόνο την βλάστηση στις όχθες της λίμνης του Κεφαλόβρυσου.

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα περιβαλλοντικό έγκλημα, καθώς η ενέργεια αυτή έγινε ενάντια σε όλους τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς και τις οδηγίες πολλαπλής συμμόρφωσης που απαιτούν ζώνες πλάτους 50 μέτρων μεταξύ του πεδίου εφαρμογής των ζιζανιοκτόνων και των επιφανειακών υδάτων λιμνών και ποταμών.

Το γεγονός προκαλεί έντονη ανησυχία με δεδομένο ότι οι κάτοικοι της Ελασσόνας πίνουν νερό από τις πηγές του Κεφαλόβρυσου, καθώς η υδροδότηση της πόλης γίνεται από αυτές.

Παράλληλα γεννώνται ερωτήματα για το αν το συγκεκριμένο γεγονός είναι σε γνώση της δημοτικής αρχής Ελασσόνας και της διοίκησης της ΔΕΥΑΕΛ.

Καλούμε άμεσα να διενεργηθεί έρευνα για το τι ακριβώς συνέβη, και η διοίκηση του Δήμου να κάνει όλους τους αναγκαίους ελέγχους και να πάρει όλα τα μέτρα που χρειάζονται για την προστασία του περιβάλλοντος και των δημοτών.»

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες