ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αυτοί είναι οι Λαρισαίοι που θα δώσουν τη μάχη για μία θέση στην Ευρωβουλή – Τα ονόματα και τα σενάρια

Στην τελική ευθεία μπαίνουν τα κόμματα ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, με τις λίστες ονομάτων για τα ψηφοδέλτια να «ζεσταίνουν» το ενδιαφέρον της κοινωνίας. Μεταξύ αυτών και αρκετοί Λαρισαίοι που αναμένεται να δώσουν τη μάχη της ψήφου υπό ένα ιδιάζον πολιτικό κλίμα τόσο στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, για διαφορετικούς βέβαια λόγους.

Ήδη, από την περασμένη εβδομάδα, η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τους πρώτους 28 υποψηφίους ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η γεννημένη στη Λάρισα ευρωβουλευτής και δημοσιογράφος, Μαρία Σπυράκη. Το κυβερνών κόμμα κατά πληροφορίες του onlarissa.gr αναζητεί τουλάχιστον ένα ακόμη πρόσωπο από τον κάμπο, με ισχυρά ερείσματα στον πρωτογενή τομέα, αλλά επί της παρούσης οι βολιδοσκοπήσεις σε επιφανείς αγρότες είναι άκαρπες.

Στον ΣΥΡΙΖΑ τα βλέμματα είναι στραμμένα στις προκριματικές εκλογές που θα διενεργηθούν ώστε το ευρωψηφοδέλτιο να είναι «φτιαγμένο από την κοινωνία, για την κοινωνία» όπως εξηγεί η σχετική ανακοίνωση του κόμματος. Μεταξύ των προσώπων που συγκαταλέγονται σ’ εκείνα που ανακοινώθηκαν χθες για τις προκριματικές, είναι από τη Λάρισα αυτά της ηθοποιού και πρώην βουλευτή, Άννας Βαγενά και της Φαρσαλινής δικηγόρου, Χριστίνας Χλαπανίδα.

Ο Λαρισαίος ηθοποιός και απερχόμενος ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης (είχε τεθεί εκτός ΣΥΡΙΖΑ μετά τις καταγγελίες εις βάρος του από γυναίκα για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης, σε μία υπόθεση που έχει «βαλτώσει» εδώ και μήνες), ανακοίνωσε πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος με το «Πράσινο Κίνημα». Πρόκειται για ένα μικρό κόμμα, στο οποίο συμπρόεδροι είναι η Ρία Ακρίβου και ο Κώστας Καλογράνης.

Στο ΠΑΣΟΚ θεωρείται βέβαιη η υποψηφιότητα του Ελασσονίτη πρώην υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως ο ίδιος ο πρόεδρος του Κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης, πρότεινε μία θέση στη λίστα στην δικηγόρο και χωρική αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Μαρία Γαλλιού, με την τελευταία να αρνείται… ευγενικά, υπενθυμίζοντας τη νωπή λαϊκή εντολή που έλαβε τον περασμένο Οκτώβριο και τη δύσκολη συγκυρία για τη Λάρισα μετά τις πλημμύρες. Αντίστοιχη «κρούση» τέλος, δέχθηκε και ο καταξιωμένος καρδιοχειρουργός Νίκος Τσιλιμίγκας, ο οποίος ακόμη δεν έχει απαντήσει…

Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες