ΛΑΡΙΣΑ

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση για το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας

Το Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν.Λάρισας καλεί τα μέλη του στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 στις 10:30π.μ. στην Αίθουσα Συνελέυσεων του Εργατικού Κέντρου (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6). Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Συνδικάτου:

Θέματα:

· Διοικητικός & οικονομικός απολογισμός, έγκριση ισολογισμού και προϋπολογισμού, έκθεση ελεγκτικής επιτροπής, πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα.

· Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου.

Συνάδελφοι,

Διεκδικούμε:

ü Υπογραφή εργοταξιακών συμβάσεων με αυξήσεις στα μεροκάματα.

ü Κήρυξη υποχρεωτικής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ).

ü Κάθε μέρα δουλειάς και μέρα ασφάλισης.

ü Αναγνώριση & διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

ü 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο νομοθετικά κατοχυρωμένο.

ü Μέτρα υγείας & ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

ü Ουσιαστικά μέτρα για την ακρίβεια, ρεύμα φθηνό για το λαό, κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Κλιμακώνουμε την πάλη μας με την συμμετοχή μας στην Απεργία στις 17 του Απρίλη, για να γίνει νόμος του κράτους όλα όσα διεκδικούμε, κανένας μόνος του, όλοι για έναν και ένας για όλους!

Συνάδελφοι, η δικαιολογημένη αγανάκτησή μας

χρειάζεται να γίνει οργανωμένος αγώνας διεκδίκησης.

Τώρα, είναι ώρα μάχης! Να πάρουμε θέση δίπλα στα πανό και τις διεκδικήσεις των συνδικάτων και της Ομοσπονδίας μας, ενισχύοντας τον αγώνα για καλύτερα μεροκάματα, για ασφάλιση, για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Η αναμονή, ο εφησυχασμός ότι «κάτι θα γίνει», χωρίς εμείς να παλέψουμε, είναι επιζήμια. Δεν χωράει καμία καθυστέρηση. Κάθε κενό, κάθε ταλάντευση, μας φέρνει μπροστά σε νέα προβλήματα και δυσκολίες.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ κάνει ακριβώς αυτό που έχει ανάγκη το κεφάλαιο και η κυβέρνηση. Δίνει χρόνο αναμονής, «βούτυρο στο ψωμί» της κυβέρνησης, καλλιεργώντας αυταπάτες.

Συνάδελφοι, το δίκιο κερδίζεται με αγώνα και οργάνωση. Τώρα είναι η ώρα, να ενισχύσουμε την διεκδίκηση, να δυναμώσουμε την πάλη απέναντι σε όσα μας φέρνουν μπροστά σε δυσκολίες και προβλήματα.

Η απεργία είναι το όπλο μας, είναι το καθήκον που έχουμε απέναντι στα παιδιά μας. Είναι το καθήκον να μην ξεχαστεί, να μη συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, τα εγκλήματα στους χώρους δουλειάς.

Δεν περιμένουμε να μας σώσει κανένας από όλους αυτούς που ευθύνονται για όσα ζούμε.

Ό,τι ζημιώνει τη δική μας ζωή τροφοδοτεί τα κέρδη τους. «Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους». Σε αυτό το δρόμο θα βρεθούμε χιλιάδες.

Εμείς οι πολλοί με τον αγώνα μας θα κάνουμε το δίκιο μας πραγματικότητα. Μαζί με τα παιδιά μας, που αγωνίζονται για να έχουν δικαίωμα στη μόρφωση, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων, δίπλα στους πατεράδες μας και τα αδέλφια μας αγρότες, που παλεύουν να μην ξεκληριστούν από τον τόπο τους. Δίπλα ο ένας στον άλλον, που βιώνουμε τις συνέπειες της πολιτικής του «πάμε κι όπου βγει», της πολιτικής που βάζει στο εικονοστάσι τα κέρδη των λίγων και στο ανάθεμα τις ανάγκες των πολλών.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 10.30 πμ, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (Εργατικής πρωτομαγιάς 6)

Κλιμακώνουμε την πάλη μας με την συμμετοχή μας στην Απεργία στις 17 του Απρίλη, για να γίνει νόμος του κράτους όλα όσα διεκδικούμε, κανένας μόνος του, όλοι για έναν και ένας για όλους!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες