ΛΑΡΙΣΑ

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας για τα χθεσινά επεισόδια έξω από το Δημοτικό Ωδείο

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια έξω από το Δημοτικό Ωδείο στη διάρκεια της συναυλίας της Αμερικανικής Ακαδημίας West Point, επισημαίνονται τα εξής:

Κυβέρνηση και δημοτική αρχή Λάρισας προσπάθησαν χωρίς καμίαεπιτυχίαναξεπλύνουν τους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς φονιάδες με τη συναυλία της στρατιωτικήςακαδημίας «West Point» των ΗΠΑ στην οποία γύρισε την πλάτη ο λαός της πόλης!

Καταγγέλλουμε τον αυταρχικό τους κατήφορο που για ναεμποδίσουντιςφωνές των διαδηλωτών και να διαλύσουν την κινητοποίηση έξωαπότοΔΩΛεπιστράτευσαν ΜΑΤ με χημικά, κρότου λάμψης και γκλοπ.

Επιτέθηκαν απρόκλητα κατά εκπροσώπων σωματείων και φορέων, νέωνανθρώπων, συνταξιούχων, γονιών με παιδιά που ωστόσο παράτηνσφοδρήεπίθεση κατάφεραν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο και μια αντιπροσωπείαναμπει μέσα στο κτίριο. Στην πόρτα της θεάτρου τους επιτέθηκαν και πάλι δυνάμειςτων ΜΑΤ και της ασφάλειας! Για να προφυλάξουν από τις διαμαρτυρίεςμιαεκδήλωση που παρακολουθούσαν κάποιοι μετρημένοι στα δάχτυλαέπνιξανσταχημικά το Ωδείο ενώ ήταν σε εξέλιξη μαθήματα, υπήρχανε εκπαιδευτικοίκαιμαθητές στις αίθουσες διδασκαλίας.

Ενόχλησε το σύνθημα «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες τωνλαών»αλλάκαιτα πανό ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά τους σχέδια. Όταν αντιπροσωπείαδιαδηλωτών και εκλεγμένων στην τοπική διοίκηση που διαδήλωναν ειρηνικάζήτησανναπεράσουν μέσα στο ωδείο για να εκφράσουν στους διοργανωτές την διαμαρτυρίατους,οιδυνάμεις της αστυνομίας είχαν σαφή εντολή να τους εμποδίσουν πάση θυσία.
Υπάρχουν ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις:

⮚ Ποιος έδωσε εντολή για ρίψη χημικών και κρότου λάμψης στονκλειστόχώροτου Ωδείου; Αν κάποιος από το κοινό της συναυλίας σήκωνε έναπλακάτμέσαστο θέατρο θα πετούσαν χημικά στην αίθουσα;

⮚ Με ποιο δικαίωμα αποκλείει η αστυνομία (με τα ΜΑΤ) τηνείσοδοσεαντιπροσωπεία εκπροσώπων των φορέων; Απέκλεισε άλλους ναμπουνστηναίθουσα;

⮚ Από που και ως που αποκλείει το δικαίωμα των εκπροσώπωντουΕΚΛ,σωματείων και φορέων της πόλης να εκφράσουν στους διοργανωτέςτηςεκδήλωσης την αντίθεσή τους με την συναυλία;

⮚ Είναι το Ωδείο “τσιφλίκι” της αστυνομίας ή των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών;Απότουστέρημα του λαού της πόλης μας φτιάχτηκε και δεν στηρίζεται οικονομικά;

Ο λαός της πόλης παίρνει θέση, οργανωμένος μέσα απότασωματείατουκαι τους φορείς του κινήματος:

❖ ΔΕΝ Δεχόμαστε η ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση Λάρισαναπαράγεικαι«πολιτισμό», την «κουλτούρα» των βάσεων, των droneκαιτωνσφαγμένων λαών!!!

❖ ΔΕΝ ανεχόμαστε να μας εκπαιδεύουν με «άρτο και θεάματα»οιΑμερικανοΝΑΤΟϊκοί φονιάδες, να σφάζονται οι λαοί στηνΠαλαιστίνη,στην Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία, στην Ρωσία και εμείςνα«χτυπάμεπαλαμάκια» στην ορχήστρα της στρατιωτικής ακαδημίας τωνΗΠΑ…

❖ ΔΕΝ ανεχόμαστε η πόλη μας να μετατρέπεται σε «μαγνήτη»αντιποίνωνόταν από την πόλη μας επιχειρούν τα Αμερικάνικα Drone, απότηνπόλημας Διοικείται η επιχείρηση «Aspides» της ΕΕ στην Ερυθράθάλασσα.Δεν θέλουμε στην πόλη μας να ζήσουμε αυτά πουζει ολαόςτηςΟυκρανίας, του Λιβάνου, της Συρίας, να ζήσει εγκλήματαόπωςστοCrocus City Hall στη Ρωσία.

❖ Στην πόλη που ο λαός της έχει δώσει μάχες τόσες δεκαετίεςενάντιαστην εμπλοκή στους ΑμερικανοΝΑΤΟΙκούς σχεδιασμούς, πουέχει διώξειτην ΝΑΤΟϊκή βάση του Τυρνάβου, το αντιπολεμικόκαιαντιιμπεριαλιστικό αίσθημα, είναι βαθιά ριζωμένο. ΟΛαρισαϊκόςλαόςτοαποδεικνύει με την στάση του διαχρονικά όπωςκαι χθες«απομονώνοντας» την χθεσινή συναυλία -«ξέπλυμα».

Δεν μπορεί να υπάρχει ουδετερότητα απέναντι σε αυτά!!! Κάνεις μας δε ζει σε «γυάλα»!

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να πει δεν ήξερα!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις