ΛΑΡΙΣΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για τη συναυλία της στρατιωτικής ακαδημίας των ΗΠΑ στη Λάρισα (φωτό – βίντεο)

Με αφορμή την προγραμματισμένη συναυλία της στρατιωτικής ακαδημίας των ΗΠΑ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, το Εργατικό Κέντρο διοργάνωσε σήμερα, το απόγευμα της Τετάρτης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική πλατεία της πόλης.

«Έρχονται να μας πουν πως η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς είναι μια κανονικότητα και πρέπει να την αποδεχτούμε ακούγοντας μουσική» σημείωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Γιάννης Σκόκας χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτη ενέργεια τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Στην διαμαρτυρία συμμετείχε και η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας. Εκ μέρους της, η πρόεδρός της κα Δήμητρα Ππαστεργίου, επεσήμανε:

«είμαστε αντίθετοι στη πραγματοποίηση της συναυλίας με τη χορωδία της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ και απαιτούμε να ακυρωθεί.

Είναι ολοφάνερο ότι με αφορμή την συναυλία δίνεται βήμα στον πιο δολοφονικό στρατό του πλανήτη να “ξεπλυθεί” μέσω της τέχνης και του πολιτισμού, ώστε να γίνουν αποδεκτοί στο εργατικό λαϊκό κίνημα, στον λαό της πόλης μας, για να “εξωραΐσουν” τα αίσχη και τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει σε όλο τον πλανήτη.

Η τέχνη και ο πολιτισμός διδάσκουν την φιλία των λαών, την Ειρήνη, σμίγουν τους ανθρώπους. Αλήθεια, ποιο τραγούδι θα είναι αυτό που θα σηματοδοτήσει την ειρήνη, την αλληλεγγύη και την φιλία των λαών;

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η χώρα μας εμπλέκεται από τη μία έως την άλλη άκρη στα πολεμικά μέτωπα. Δύο χρόνια από την τυπική έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ο πόλεμος στην Παλαιστίνη εξελίσσεται σε πραγματική γενοκτονία (με πάνω από 30.000 Παλαιστίνιους να έχουν σκοτωθεί στην πλειοψηφία τους γυναίκες, μικρά παιδιά και έφηβοι από τις 7 Οκτωβρίου) η φρεγάτα Ύδρα βρίσκεται ήδη στην Ερυθρά θάλασσα για να στηρίξει τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ και ΕΕ και να υπερασπιστεί τα καράβια των εφοπλιστών και η Ελλάδα έχει αναλάβει τη διοίκηση από το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ που εδρεύει στην 1 η Στρατιά της πόλης μας. Επιπλέον το αεροδρόμιο της 110 Π.Μ. είναι πια μια Νατοϊκή Βάση.

Όταν ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ μακελεύουν τους λαούς ανά τη Γη και τελευταία γύρω – γύρω από τη χώρα μας, εμείς δεν μπορούμε να τους αβαντάρουμε, να τους δίνουμε “γην και ύδωρ” για δήθεν κάποιο πολιτιστικό γεγονός. Είναι χείριστο παράδειγμα και κακή διαπαιδαγώγηση για τη νεολαία της πόλης που τους σέρνουν να δώσουν άλλοθι σ’ αυτούς που διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία, που στηρίζουν και ενισχύουν το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ για να προβαίνει στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού όπου μέχρι τώρα χιλιάδες παιδιά έχουν σκοτωθεί.

-Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η ελληνική εμπλοκή.

-Να μη σταλεί φρεγάτα και προσωπικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ερυθρά Θάλασσα και σε κάθε άλλη αποστολή εκτός συνόρων.

-Να κλείσουν όλες οι αμερικανονατοϊκές Βάσεις και υποδομές.

-Να φύγουν όλοι οι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι από την πόλη μας, Είναι ανεπιθύμητοι!».

Μετά τη συγκέντρωση, ακολούθησε πορεία μέχρι το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, όπου στήθηκε «μπλόκο» των ΜΑΤ. Από τους διαμαρτυρόμενους ζητείται η ακύρωση της συναυλίας.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες