ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Πότε έρχονται 30άρια και αμέσως μετά ξανά χειμώνας: «Τρελαίνουν» οι εναλλαγές του καιρού – Τί εκτιμά ο Λαρισαίος προγνώστης Θ. Χατζηγρίβας  

Για ζεστά και κρύα ντους και μεγάλες εναλλαγές στη θερμοκρασία κάνει λόγο στην καιρική του εκτίμηση ο Λαρισαίος αναλυτής καιρού, Θεοφάνης Χατζηγρίβας, καθώς σίφωνα με τις προβλέψεις του θα έρθουν σύντομα 30άρια στις αρχές του Απριλίου και έπειτα θα κρυώσει εκ νέου ο καιρός.

Δείτε αναλυτικά:

«Ιδιαίτερα θερμό θα είναι το φινάλε του Μάρτη, και με ιδιαίτερα θερμή επίσης πρεμιέρα Απρίλη, με προϋποθέσεις μάλιστα θερμοκρασιακα να κρατήσει περίπου μέχρι και το πρώτο 8ημερο η 10ημερο.

Πέρα των δύο επόμενων ημερών για την ώρα, όπου θα υπάρξουν κάποια αξιόλογα φαινόμενα στα βορειότερα της χώρας, φαίνεται ότι και αυτά θα σταματήσουν.

Δεν μπορούμε όμως να επεκταθούμε μακριά, για να δούμε την τάση του υετού, μιας και η εποχή (τακτικές μεταβολές-αστάθειες) δεν μας επιτρέπουν να βγάζουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Μάλιστα υπάρχουν πολύ σοβαρές ενδείξεις για την ώρα ότι σταδιακά και κυρίως τις πρώτες ημέρες του Απρίλη η θερμοκρασία, να καταφέρνει να αγγίζει τους 28 με 30 βαθμούς!!!

Ο υποτροπικός αεροχειμαρος αρκετά ισχυρός, θα σαρώσει τα Βαλκάνια κυρίως και εν συνεχεία τα υπόλοιπα κεντρικά και βόρειο ανατολικά κυρίως τμήματα, της Ευρώπης, φτάνοντας μέχρι και τη Ρωσία, σε αντίθεση με την βόρειο δυτική Ευρώπη όπου θα συνεχίσει να βιώνει χειμώνα.

Φαίνεται και υπάρχει μια σοβαρή τάση, να κρυώσει αρκετά ο καιρός στη χώρα μας μετά την μετατόπιση και εκτόπιση των υψηλών πιέσεων προς την Τουρκία, μετά την 8η η 10η του Απρίλη.

Ζεστά και κρύα ντους με λίγα λόγια».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες