ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας: «Πιστοί στον πατριωτισμό της ευθύνης, χωρίς διχαστικές πράξεις και ρητορικές, προασπίζουμε τα συμφέροντα του λαού μας»

«Η σημερινή ημέρα είναι σπουδαία για το έθνος μας. Από τη μία τιμούμε την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την είδηση, δηλαδή, της ενανθρωπήσεως του Λόγου του Θεού και από την άλλη γιορτάζουμε την έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας και την «Ανάσταση» του Γένους μας για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού, που οδήγησε στην εγκαθίδρυση του Νεότερου κυρίαρχου Ελληνικού Κράτους. Η διπλή αυτή γιορτή του ελληνισμού, μας γεμίζει συναισθήματα υπερηφάνειας, πίστης, ελπίδας και εθνικής ομοψυχίας.

Μας θυμίζει, συγχρόνως, την ανάγκη δημιουργίας αρραγούς μετώπου ενότητας και συνευθύνης, στο οποίο δεν χωρούν διχαστικές πράξεις και ρητορικές, για την προάσπιση των συμφερόντων της Πατρίδας μας, του Λαού μας και του Έθνους μας.»

Αυτά τόνισε ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, ενώ προσέθεσε:

«Το παράδειγμα των Ηρωικών Προγόνων μας Αγωνιστών της Εθνεγερσίας του 1821 πρέπει ν’ αποτελεί, για κάθε Έλληνα οδοδείκτη ως προς την επιτέλεση του δικού μας Εθνικού Χρέους. Με οδηγό την αυταπόδεικτη αλήθεια, ότι όσες φορές πορευθήκαμε ενωμένοι μεγαλουργήσαμε, ενώ ο διχασμός μας οδήγησε σε καταστροφές, οφείλουμε να εργασθούμε, για την οικοδόμηση μιας καλύτερης Ελλάδας, για χάρη των επόμενων γενεών. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην πυξίδα που δείχνει πάντα την ειρήνη, το Διεθνές Δίκαιο και τη συνεργασία, αλλά και σε διαρκή επιφυλακή για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.

Μόνον έτσι αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε απλοί κληρονόμοι ενός λαμπρού παρελθόντος, αλλά και άξιοι συνεχιστές του, ικανοί να εγγυηθούμε στον λαό μας και το έθνος μας λαμπρό μέλλον.»

Τέλος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, σημείωσε:

«Η ευγνωμοσύνη μας στις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων είναι απεριόριστη. Χρέος της πολιτείας είναι να τιμά, να υπερασπίζεται, να ενισχύει και να εκσυγχρονίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις. Και αυτό ακριβώς κάνει.

Πέρα από την έμπρακτη στήριξη των ενστόλων μας, στρεφόμαστε προς την αμυντική τεχνολογία και καινοτομία. Το πολεμικό μας ναυτικό, που παρέλαβε τρία νέα ελικόπτερα τύπου Romeo MH-60R Seahawk, περιμένει τις τρεις φρεγάτες Belharra και τις τορπίλες βαρέως τύπου για τα υποβρύχιά μας. Η Αεροπορία, που έχει ήδη υποδεχθεί τα μαχητικά Rafale, προχωρά με ταχείς ρυθμούς στον εκσυγχρονισμό των 83 F-16 Viper και βρίσκεται στο δρόμο για την απόκτηση των F-35.

Η Κυβέρνηση ακολουθεί τη γραμμή του πατριωτισμού της ευθύνης, χωρίς ακραία συνθήματα, αλλά με σχέδιο, με πράξεις και με απτά αποτελέσματα.

Χρόνια πολλά σε όλους!

Ζήτω το Έθνος!».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες