ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός με την Α. Τυράσκη: Βροχές και πτώση θερμοκρασίας Τρίτη και Τετάρτη – Βελτίωση του σκηνικού από Πέμπτη

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού, με βροχές, σποραδικές καταιγίδες, ενισχυμένους βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται για την Τρίτη και την Τετάρτη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Την Πέμπτη, ωστόσο, προβλέπεται καλοκαιρία και άνοδος της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως από το απόγευμα. Το βράδυ στα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι αρχικά ασθενείς και στα νότια πελάγη δυτικοί έως 6 μποφόρ, από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους έως 6 με 7 και τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις και βαθμιαία τοπικές βροχές, που από το απόγευμα θα ενταθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι ασθενείς, από το βράδυ βόρειοι 3 με 4 και τη νύχτα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις και βαθμιαία βροχές, που από το απόγευμα θα ενταθούν, τη νύχτα ωστόσο θα περιοριστούν στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι ασθενείς, από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί έως 4 με 5 και τη νύχτα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα όμως βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια και τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος (MSc)

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις