ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Οργή παραγωγών – Διαμαρτυρήθηκαν στον ΕΛΓΑ σκορπίζοντας μήλα και κάστανα στο δρόμο (φωτό – βίντεο)

Διαμαρτυρόμενοι μηλοπαραγωγοί και καστανοπαραγωγοί του Δήμου Αγιάς κατέκλυσαν σήμερα, το πρωί της Πέμπτης, τα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα για τις αποζημιώσεις από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, τις οποίες όπως παραδέχονται δεν έλαβαν σε σχέση με τους συναδέλφους τους στη Μαγνησία.

Μάλιστα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας άδειασαν τελάρα με μήλα και κάστανα έξω από το κτίριο, ενώ σε πανό τους σημείωναν «Με τους αγώνες μας ανατρέπουμε πολιτικές που μας ξεκληρίζουν». Έπειτα, αντιπροσωπεία των παραγωγών συνομίλησε με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Σπυρόπουλο θίγοντας τα προβλήματα.

Οι κινητοποιήσεις πρόκειται να συνεχιστούν με την έφοδο των τρακτέρ στην Κεντρική πλατεία Αγιάς, και την συμμετοχή των αγροτών μια ημέρα νωρίτερα στον εορτασμό εξέγερσης του Κιλελέρ.

“Καταγγέλουμε την παρουσία των ΜΑΤ, δεν είμαστε τρομοκράτες. Δεν μας απάντησαν σε κανένα ερώτημα μας. Συνεχίζουμε να είμαστε στον δρόμο μέχρι να δικαιωθούμε”, τόνισε ο παραγωγός και αντιδήμαρχος Αγιάς Λάρισας, Βασίλης Σμυρλής.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελιβοίας Βαγγέλης Κρανιώτης έκανε λόγο για άνιση μεταχείριση των Λαρισαίων παραγωγών σε σχέση με εκείνους της Μαγνησίας: “βρίσκουμε τοίχος”, ανάφερε.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Ζέικος, πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Αγιάς Κισσάβου σημείωσε: “Ήρθαμε και σήμερα να διαμαρτυρηθούμε, δεν μπορεί να αποδεικνύουμε τα αυτονόητα. Είμαστε απογοητευμένοι. Κλειστά χωράφια μη προσβάσιμα… Έρχεται ο Λυκουρέζος να μας πει ότι η Αγία ζητάει Άννα χρήματα. Αυτό το καταγγέλουμε και είμαστε όλοι μαζί για να υποστηρίξουμε το δίκαιο αίτημα και να δικαιωθούμε”.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες