ΛΑΡΙΣΑ

Εκπρόσωποι Ιταλικού σχολείου στο Λύκειο Δομενίκου στο πλαίσιο νέου προγράμματος Erasmus+

Επίσκεψη πραγματοποίησαν στο Λύκειο Δομενίκου, την προηγούμενη εβδομάδα, από 13-16 Φεβρουαρίου, καθηγήτριες από την Ιταλική πόλη Αλταμούρα, η Μαρίζα Κιρόνα και η Ανναλίζα Ντιβιτσένζο στο πλαίσιο της συνεργασίας Erasmus+ , που θα λάβει χώρα από τον Απρίλιο μεταξύ του σχολείου μας , του σχολείου της Ιταλίας και με σχολείο από την Γερμανία. Ο τίτλος του προγράμματος είναι «La memoria che resta» ( H μνήμη παραμένει) με αντικείμενο τις συνέπειες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και τα Ολοκαυτώματα που συνέβησαν κατά την διάρκειά του.

Κατά την επίσκεψή τους, οι καθηγήτριες, που μάλιστα διδάσκουν Ιστορία , Αρχαία Ελληνικά, Φιλοσοφία και Λατινικά, παρακολούθησαν στο Λύκειο Δομενίκου τα μαθήματα της Ιστορίας, των Θρησκευτικών, της Φιλοσοφίας και των Αρχαίων Ελληνικών. Έγιναν παράλληλες συγκρίσεις με τα Ιταλικά εγχειρίδια και τον τρόπο διεξαγωγής μαθήματος στα Ιταλικά σχολεία. Πραγματοποιήθηκαν, επίσης, οι πρώτες συναντήσεις μεταξύ καθηγητών με σκοπό την οργάνωση των εργασιών του προγράμματος. Η εβδομάδα ολοκληρώθηκε με μία περιβαλλοντική παρουσίαση από την Διευθύντρια του Λυκείου, κα Χρύσα Βελισσαρίου για τον Όλυμπο , ως προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 και με τη διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή (podcast) που έκαναν μαθητές της Γ’ Λυκείου με τις δύο εκπαιδευτικούς, η οποία και θα αναρτηθεί στον λογαριασμό Spotify του σχολείου.

Την ημέρα της επετείου του Ολοκαυτώματος, όλοι μαζί, παραβρεθήκαμε στις εκδηλώσεις για την μνήμη του τραγικού γεγονότος στην περιοχή Καυκάκι, ως έμπρακτη αναγνώριση αλλά και συναδέλφωση των λαών.

Η συνεργασία με τις εκπροσώπους του Ιταλικού σχολείου ήταν αγαστή, τόσο οι μαθητές του Λυκείου Δομενίκου όσοι και οι συνάδελφοι, δημιούργησαν ένα ευχάριστο κλίμα που ευχόμαστε να συνεχιστεί κατά την διάρκεια εκπόνησης του προγράμματος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις