Βασίλης Ραούλης

Porca miseria!

Τα πρώτα άσφαιρα πυρά της αντιπολίτευσης στο Δήμο, με αφορμή τη συγκρότηση των Δ.Σ. των Επιχειρήσεων και των Νομικών Προσώπων του, χτύπησαν την καρδιά της σοβαρότητας και ανέδειξαν τρία προβλήματα:

Την αδυναμία της αντιπολίτευσης να συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα που διαμόρφωσαν τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών (το εκλογικό μέγεθος του καθενός καταγράφηκε στην κάλπη).

Τη  βιασύνη των «δελφίνων» του  Καλογιάννη… να πιάσουν θέση στην αφετηρία της διαδικασίας διαδοχής του (λάθος χώρο προφανώς επέλεξαν να τη δείξουν).

Την πολιτική μιζέρια που παράγεται από το συνδυασμό των παραπάνω και που σίγουρα δεν βοηθάει την πόλη (μιζέρια που περικλείεται σε εκφράσεις περί “ελλείμματος δημοκρατίας” και ανάδειξη ως μείζονος θέματος το αν η αντιπολίτευση θα έχει δύο ή τρία άτομα στα ΔΣ, με δεδομένη την πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής) .

Για μια σοβαρή Δημοτική Αρχή, το πρώτο ζητούμενο είναι η νόμιμη συγκρότηση των Διοικητικών Συμβουλίων (προκειμένου να λειτουργήσουν απρόσκοπτα), με τις καλύτερες δυνατόν επιλογές ανθρώπων (προκειμένου να  λειτουργήσουν αποτελεσματικά), παράγοντας θετικά αποτελέσματα για την πόλη.

Με τις επιλογές μάλιστα από την πλευρά του Δημάρχου, να ξεπερνούν στενούς πολιτικούς ορίζοντες, επιβεβαιώθηκε στην πράξη η διαφορετική αντίληψη στη διαχείριση της όποιας «εξουσίας», αλλά και η εμπιστοσύνη  στις ικανότητες και δυνατότητες των συμπολιτών μας.

Για την αντιπολίτευση, τα παραπάνω προφανώς δεν έχουν ιδιαίτερη αξία, αν κρίνει κάποιος, τη στάση και τα λεγόμενα της στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Κάπως έτσι εμφανίστηκε να τοποθετεί τον εαυτό της στο χώρο της… μιζέριας, όταν:

Αγνοεί  ηθελημένα ότι για τη συγκρότηση των Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων και των Επιχειρήσεων του Δήμου, υπάρχει νόμος, που ορίζει πως γίνονται οι κατανομές ανάμεσα στις παρατάξεις, των ατόμων που συμμετέχουν!

Υποστηρίζει έξω και πέρα από την πραγματικότητα ότι …δεν υπάρχει νομική γνωμάτευση, ακόμα και όταν την έχει στα χέρια της!

Μιλά για απουσία εγκυκλίου (ακόμα και την επόμενη ημέρα της δημοσίευσης της), όταν έρχεται για να δικαιώσει απολύτως τις επιλογές που γίνονται!

Κρίνει τη «δημοκρατικότητα» ενός Δημάρχου , πρόσφατα εκλεγμένου με συντριπτικό ποσοστό, από το αν η αντιπολίτευση θα έχει δύο ή τρία άτομα στο Δ.Σ.

Δεν ασχολείται  με την ουσία των επιλογών,  κάνει πως δεν βλέπει τις πολιτικές υπερβάσεις σε αυτές,  κλείνει  τα μάτια στην αναγκαιότητα της λειτουργίας των Οργανισμών, προσπαθεί να πει κάτι…για να το πει  και  φτάνει στο σημείο να ανακαλύπτει «λάθη», μπερδεύοντας τα Νομικά Πρόσωπα με τις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις (πρώην αντιδήμαρχος μάλιστα)!

Αυτό που μένει στο τέλος, είναι η μορφή που παίρνει η νέα δομή διοίκησης του Δήμου, η αναγκαιότητα για αποτελεσματική λειτουργία των ΔΣ και η θετική συνεισφορά τους στην πορεία της πόλης προς το μέλλον… Μια πορεία που απαιτεί συνεννοήσεις , συνεργασίες   και ουσιαστικές αντιπαραθέσεις…

Τα υπόλοιπα είναι παντελώς αχρείαστα.

Βασίλης Ραούλης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες