ΛΑΡΙΣΑ

Ο Σ.Φ.Ε.Α. για τον θάνατο του Γεράσιμου Μπετσιμέα

Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (Σ.Φ.Ε.Α.) 1967-1974 αποχαιρετά με θλίψη το μέλος του Γεράσιμο Μπετσιμέα, τον αγωνιστή της Αριστεράς που έφυγε σήμερα στα 84 χρόνια του, αφήνοντας το δικό του ‘στίγμα’ στη Λάρισα και τη Θεσσαλία.

Ο Γεράσιμος Μπετσιμέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940, αλλά μεγάλωσε και διαμορφώθηκε στα Τρίκαλα, πόλη που αναπολούσε συχνά. Εκεί γνώρισε τη συντρόφισσα της ζωής του Ρίτσα, οργανώθηκε στη νεολαία ΕΔΑ και αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη. Ήταν μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων και του γραφείου Μακεδονίας της Νεολαίας Λαμπράκη έως τη δικτατορία που τον βρήκε στη Θεσσαλονίκη.

Εξορίστηκε στη Γύαρο, στη Λέρο, στον Ωρωπό, στην Σαμοθράκη. Τον Φλεβάρη του 1974 συνελήφθη και βασανίστηκε άγρια από την Εθνική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατά την ‘εξάρθρωση δικτύου’ της αντιδικτατορικής ΚΝΕ. Η πτώση της χούντας τον βρήκε μαζί με άλλους 13 συντρόφους του στις Φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, από όπου αποφυλακίστηκαν στις 26 Ιουλίου 1974. (ΦΩΤΟ)

Συνέχισε την πολιτική του δράση ως στέλεχος της ΚΝΕ και μετέπειτα του ΚΚΕ στη Θεσσαλία, μέχρι το 1989. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού της Αριστεράς, υποψήφιος Νομάρχης και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα.

Η πολιτική κηδεία του Γεράσιμου Μπετσιμέα θα γίνει την Τετάρτη 10 Γενάρη, στις 12.00΄ το μεσημέρι στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, Ρούσβελτ 59. Η σωρός του θα αποτεφρωθεί στη Ριτσώνα.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες