Πέτρος Τσιουμάνης

Το σημαντικότερο πρόσωπο του 2023

Του Πέτρου Τσουμάνη**

Ο Γιάννης Παπαστεφανάκης είναι ένα 12χρονο αγόρι από την Άμφισσα που αγαπάει πολύ, όπως χιλιάδες άλλα παιδιά της ηλικίας του, την ομάδα του.

Είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε μετά το τέλος του τελικού κυπέλλου Ελλάδας στον Βόλο ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στις 24 Μαΐου που λόγω του γνωστού δημάρχου διεξήχθη χωρίς φιλάθλους.

Ο Γιάννης οπαδός του ΠΑΟΚ τράβηξε όλα τα βλέμματα με την απερίγραπτη χαρά του μετά το τέλος του αγώνα για την νίκη της ομάδας του και το αγκάλιασμα που το προσέφεραν οι παίκτες και οι προπονητές των δύο αντιπάλων.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι.

Αθλητής μεγάλων αποστάσεων με τα χρώματα της αγαπημένης του ομάδας και παρών σχεδόν σε κάθε αγώνα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα ή ακόμα και σε εκτός έδρας αγώνες εκεί που σύγχρονα γήπεδα μπορούν να ενσωματώσουν νέες ιδέες και πρακτικές.

Συνομιλητής σε πολλές εκπομπές αθλητικού και μη περιεχομένου αναπτύσσοντας την σκέψη του για ένα ποδόσφαιρο και μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

Βραβευμένος αρκετές φορές από φορείς για το ήθος του και την οπτική στα πράματα μαζί με τον αδερφό του Ευθύμη υποστηρικτή της ΑΕΚ παίρνοντας τα εύσημα από σύσσωμο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Συγκλόνισε τους πάντες όταν μετά το κλείσιμο των γηπέδων λόγω της δράσης δολοφονικών συμμοριών αναρωτήθηκε γιατί τον τιμωρούν από αυτό που του δίνει ζωή.

Το 2023 του ανήκει.

Ο Γιάννης Παπαστεφανάκης είναι το σημαντικότερο πρόσωπο για την Ελλάδα για την χρονιά που μας αφήνει.

Απέδειξε πως τα όνειρα όταν τα πιστεύεις πραγματοποιούνται στην γη.

Τα ζεις.

Αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για όλους μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όταν η παρτίδα φαίνεται πως δεν μας πηγαίνει.

Όταν όλα μοιάζουν εναντίον μας.

Αρκεί μια στιγμή για να γυρίσει το παιχνίδι και τα ινδάλματα να γίνουν φίλοι. Ο αγωνιστικός χώρος που έμοιαζε απροσπέλαστος να γίνει στα χέρια τους αρχηγού της ομάδας σου δικό σου πεδίο.

Και το ποδόσφαιρο να γίνει αυτό που πραγματικά είναι. Ένα άθλημα μαζικών κοινωνικών χώρων που παράγει ήρωες. Προσωπικότητες που συνομιλούν με το λαϊκό αίσθημα και το εκφράζουν.

Σαν τον Γιάννη.

**Ο Πέτρος Τσιουμάνης είναι πρόεδρος του Πανελλαδικού Σωματείου Υπαλλήλων Γερμανός και μέλος του ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες