ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ – Χαμάς: Απελπιστική η κατάσταση στη Γάζα, μαίνονται οι βομβαρδισμοί – Πιέσεις για κατάπαυση του πυρός

Οι Παλαιστίνιοι σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζουν αδιάκριτους βομβαρδισμούς, ενώ τα νοσοκομεία απειλούνται με ολοκληρωτική κατάρρευση μπροστά στο νέο κύμα των ανθρώπων που χρειάζονται ιατρική βοήθεια.

Συνεχίζονται οι επιδρομές του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

Οργισμένο είναι το Ισραήλ μετά τη σπάνια κίνηση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες που επικαλέστηκε το άρθρο 99 για να προειδοποιήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας ότι ο πόλεμος στη Γάζα «μπορεί να απειλήσει τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας».

Οι IDF συνεχίζουν τις χερσαίες επιχειρήσεις τους, ενώ έχουν βάλει στο στόχαστρο τη Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα.

Δείτε live

https://www.youtube.com/watch?v=gCNeDWCI0vo

Δείτε live τις εξελίξεις στο in

06:35 Νεκρός είναι ένας 16χρονος Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά στην Τζενίν

Ένας έφηβος Παλαιστίνιος, ο Ομάρ Μαχμούντ Αμπού Μπακέρ, 16 ετών, έπεσε νεκρός από ισραηλινά πυρά στην κωμόπολη Γιαμπάντ, νοτιοδυτικά της Τζενίν.

Ο Ομάρ Μαχμούντ Αμπού Μπακέρ.

Ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη από την αρχή του τρέχοντος έτους έχει φθάσει τους 473, συμπεριλαμβανομένων 265 ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τις 7 Οκτωβρίου και μετά.

06:26 Συγκρούσεις Παλαιστινίων με ισραηλινές δυνάμεις στη Ραμάλα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Al Jazeera Arabic, συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει στη Ραμάλα ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και ισραηλινές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Ραμάλα είναι η έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν αρκετές επιδρομές σε όλα τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, με αποτέλεσμα έναν θάνατο, αρκετούς τραυματισμούς και δεκάδες συλλήψεις.

Στην Τουλκαρέμ, όπου πραγματοποιήθηκε μία από τις μεγαλύτερες επιδρομές, οι ισραηλινές δυνάμεις ανέπτυξαν 30 τεθωρακισμένα οχήματα και περικύκλωσαν όλες τις εισόδους του προσφυγικού καταυλισμού Νουρ Σαμς, σύμφωνα με αποκλειστικό βίντεο του Al Jazeera που αναρτήθηκε στο Χ.

Δείτε το βίντεο:

06:20 Απελπιστική η κατάσταση στη Γάζα, μαίνονται οι βομβαρδισμοί

Καλημέρα σας, μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα τις εξελίξεις σε Γάζα, Ισραήλ και Δυτική Όχθη με το αιματοκύλισμα να συνεχίζεται.

Διαβάστε για ό,τι προηγήθηκε εδώ

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις