ΛΑΡΙΣΑ

Εκδήλωση για την «αναγέννηση» της μελισσοκομίας στη Θεσσαλία (βίντεο – φωτό)

«Πρόσωπο» αλληλεγγύης και ανθρωπιάς έδειξαν για ακόμα μία φορά οι Λαρισαίοι και γενικότερα οι Θεσσαλοί, σήμερα, τη Δευτέρα το απόγευμα στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Π. Θ., σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας, για τη συλλογή και τον διαμοιρασμό υλικοτεχνικής βοήθειας προς τους πληγέντες μελισσοκόμους της περιφέρειας και έλαβε χώρα στη Γαιόπολη στη Λάρισα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η αναγέννηση της μελισσοκομίας στη Θεσσαλία, αλλά και των πυρόπληκτων μελισσοκόμων του Έβρου.

«Ο στόχος της σημερινής ημερίδας είναι να έρθουν σε επαφή ο ιδιωτικός τομέας που ασχολείται με τη μελισσοκομία με τους μελισσοκόμους· καθώς επίσης να δοθούν τρόποι υποστήριξης του ιδιωτικού τομέα στους μελισσοκόμους μέσω χρηματοδοτήσεων και διάφορων προγραμμάτων που θα προκύψουν στην πορεία της συζήτησης» επισήμανε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του ΠΘ κ. Δημήτρης Καντάς.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Καντά:

Από τη μεριά του ο Επίκουρος Καθηγητής Εφαρμοσμένης Μελισσοκομίας του Τμήματος κ. Αλέξανδρος Παπαχριστοφόρου τονίζει: «Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους πληγέντες μελισσοκόμους τόσο θεσμικά, ζητώντας βοήθεια από την Περιφέρεια και το κράτος· όσο και από εταιρίες, οργανισμούς ΜΚΟ».

Υπογραμμίζει ακόμη: «Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να δούμε τι βοήθεια μπορούμε να μαζέψουμε και πώς να κατανεμηθεί σε αυτούς που την έχουν άμεση ανάγκη το συντομότερο».

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Παπαχριστοφόρου:

Δείτε φωτογραφίες:

ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες