ΛΑΡΙΣΑ

Λάσπη και έντονη δυσοσμία σκεπάζουν την Φαλάνη (φωτό)

Τον δικό τους Γολγοθά περνούν οι κάτοικοι της Φαλάνης, όπου είδανε την περιουσία τους μέσα σε λίγα λεπτά να βυθίζεται στα νερά του Πηνειού ποταμού και σήμερα να πετούν ότι αγαπούσαν.

Πραγματικά κανένας δεν περίμενε ότι το νερό θα πλημμύριζε το σπίτι τους, σε ένα εξασφαλισμένο σημείο μακριά από το ποτάμι.

Το Tirnavospress.gr έκανε φωτο-ρεπορτάζ στην πόλη της Φαλάνης.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, οι κάτοικοι σε πάρα πολλά σπίτια καθαρίζουν και πετούν ότι είχε καταστραφεί από τα νερά και την λάσπη, σε αλλά σημεία θα δείτε πως έχουν καταρρεύσει σπίτια, που όπως αναφέρουν οι κάτοικοι ανέρχονται πάνω από 13.

Συνεχίζοντας το οδοιπορικό, η δυσοσμία από την λάσπη, το πετρέλαιο και ότι άλλο υπήρχε μέσα στο νερό ήταν έντονα αισθητή καθ’ όλη τη διάρκεια, πολλά σπίτια βγάζουν το νερό από τα υπόγεια, ενώ σε άλλες περιπτώσεις όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, τα υπόγεια ξανά βάζουν νερό από τα θεμέλια γιατί η γη έχει φουσκώσει και δεν αντέχει να τραβήξει άλλο νερό.

Πιο κάτω οι δρόμοι έχουν υποστεί καθίζηση ενώ φτάνοντας στην εκκλησία αντικρίζουμε την γκρεμισμένη ιστορική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, όπως επίσης χαλασμένους τάφους αλλά και στεφάνια μέσα στα χωράφια.

Με λίγα λόγια η Φαλάνη και το Δασοχώρι πλέον καταστράφηκαν μέσα σε λίγα λεπτά από την μανία του Πηνειού ποταμού.

Πηγή: Tirnavospress.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες