ΛΑΡΙΣΑ

Έντονος διάλογος Καραμήτρου και Δημάρχου Λάρισας στο Open: «Πάντα μου λέτε ότι δεν ξέρετε, σας παρακαλώ πολύ» (video)

Μια μικρή ένταση προκλήθηκε ανάμεσα στην δημοσιογράφο και τον δήμαρχο Λάρισας, για την κατάσταση στην περιοχή.
Ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης, μίλησε στο OPEN για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και ανέφερε πως δε γνώριζαν το ύψος της στάθμης του Πηνειού.

Ωστόσο, κατά την διάρκεια της συζήτησης προκλήθηκε ένταση ανάμεσα στον δήμαρχο μια την δημοσιογράφο Μίνα Καταμήτρου.

Συγκεκριμένα, του έθεσε ερωτήσεις για τη διαχείριση των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή.

«Ποια έργα έγιναν ώστε να μην έχει η περιοχή αυτή πρόβλημα που είναι κοντά στο ποτάμι;», ρώτησε η Μίνα Καραμήτρου.

«Αντιπλημμυρικά έργα έχουν να γίνουν πολλά χρόνια. Έχουν γίνει βέβαια, την δεκαετία του 2000 είχε διαμορφωθεί η εξωτερική κοίτη του Πηνειού που δέχεται τον μεγάλο όγκο των νερών…», απάντησε ο δήμαρχος μεταξύ άλλων.

Σε κάποιο σημείο της συζήτησης ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Μ.Κ.: Οι δήμαρχοι στα forum αποφασίζετε και προτείνετε; Συγγνώμη ρωτώ γιατί δεν γνωρίζω. Πήγατε σε κάποιο επίσημο φορέα, στο κράτος να πείτε εδώ θα πλημμυρίσουν οι άνθρωποί μου. Πρέπει να κάνουμε έναν φορέα διαχείρισης. Πάει από στόμα σε στόμα; Συγγνώμη ρωτώ για τα της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν τα γνωρίζω καλά.

Δήμαρχος.: Τώρα τι περιμένετε να σας πω; Έχει την ευθύνη ο τάδε υπουργός ή η τάδε κυβέρνηση; Αν δεν τα γνωρίζετε, να σας πω το εξής. Υπάρχει μία πυραμίδα πολιτικής προστασίας, ξεκινά από το υπουργείο και φτάνει στην πολιτική προστασία της περιφέρειας και της Λάρισας. Αυτή η διοικητική πυραμίδα κάνεις συσκέψεις για ζητήματα. Το αν αυτά που συζητούνται γίνονται πράξη, είναι άλλο παπά ευαγγέλιο κι όχι του δήμαρχου της Λάρισας.

Μ.Κ.: Πολύ ωραία τα λέτε, αλλά η δική σας πόλη πλημμύρισε κι οι δικοί σας πολίτες έχουν ξεσπιτωθεί.

Δήμαρχος: Τότε να πούμε ότι δεν έχει πρόβλημα η κυβέρνηση κι οποιοσδήποτε άλλος φορέας και έχει πρόβλημα ο δήμος. Το ζήτησα ως ευγενής δήμαρχος. Αν εσείς νομίζετε ότι επιτακτικότητα είναι ότι χτυπώ το χέρι στο τραπέζι και βρίζω, όχι δεν έγινε.

Μ.Κ.: Δεν ξέρω, ρωτώ πως γίνεται.

Δήμαρχος: Πάντα μου λέτε ότι δεν ξέρετε αλλά το δια ταύτα που βάζετε είναι ότι ο δήμος έχει την ευθύνη. Ε, σας παρακαλώ πολύ. Υπάρχει πολιτεία, περιφέρεια. Πάλι δεν ξέρετε;

gazzeta.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες