ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Μία ακόμη νύχτα αγωνίας για τη Λάρισα με το βλέμμα στον Πηνειό – Ποιες είναι οι τελευταίες εκτιμήσεις

Τουλάχιστον 16 με 24 ώρες ακόμη αγωνίας θα πρέπει να ζήσει η Λάρισα προκειμένου να αποκαλυφθούν πλήρως οι όποιες… διαθέσεις του Πηνειού, τα φουσκωμένα νερά του οποίου έχουν θέσει την πόλη σε συναγερμό τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Πλημμυρικά φαινόμενα παντού κυρίως λόγω των φρεατίων, πλην της περίπτωσης του Ιπποκράτη όπου το νερό πίσω από την περιοχή του ΟΑΕΔ φαίνεται να βρήκε διέξοδο λόγω υδροστατικής πίεσης, αλλά και εκκενώσεις πολλών χωριών και συνοικιών, συνθέτουν το κλίμα φόβου και αγωνίας που επικρατεί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, το κέντρο της Λάρισας δεν έχει πληγεί, «ωστόσο τα περίχωρά της στο νότιο και βόρειο κομμάτι έχουν μεγάλης έντασης πλημμυρικά φαινόμενα».

Την ίδια ώρα δεκάδες εθελοντές μαζί με τις υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων συνεχίζουν να γεμίσουν τσουβάλια με άμμο που χρησιμοποιούνται για αναχώματα σε Αμπελοκήπους, περιοχή ΔΕΥΑΛ, Φιλιππούπολη, Άγιο Θωμά, Ιπποκράτη και όπου αλλού χρειαστεί.

Ως θετική εξέλιξη χαρακτηρίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν το αντικείμενο και παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, τη σταθεροποίηση της ροής των υδάτων που εμφανίζει τις τελευταίες ώρες η Πηνειάδα των Τρικάλων. Μία σταθεροποίηση που αρχίζει να φαίνεται και στην περιοχή της Λάρισας, αν και ο φόβος να “σπάσει” κάπου το ποτάμι είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός.

Προφανώς πολύ σημαντικό παράγοντα στο να αποσοβηθούν μέχρι στιγμής τα χειρότερα, διαδραμάτισαν οι «εκτονώσεις» μέσω σπασίματος φραγμάτων και αναχωμάτων σε διάφορες περιοχές, που κέρδισαν πολύτιμο χρόνο το τελευταίο κυρίως εικοσιτετράωρο για τη Λάρισα. Αποφάσεις που εν μέρει οδήγησαν και στην προληπτική εκκένωση κάποιων περιοχών.

Εξίσου σημαντική είναι και η συμπεριφορά των Λαρισαίων που δείχνουν χαρακτηριστική ψυχραιμία μπροστά σ’ αυτή την πρωτοφανή κατάσταση.

Ένα ακόμη δύσκολο ξημέρωμα με την ελπίδα το αγαπημένο ποτάμι της Λάρισας, να μην «πληγώσει» τους κατοίκους της…

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες