ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις παραστάσεις της 6ης Χορευτικής Συνάντησης Πολιτισμών ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης

Δύο εκπληκτικές χορευτικές παραστάσεις παρουσιάστηκαν στον Πυργετό και στο Συκούριο αντίστοιχα, στο πλαίσιο της 6ης Χορευτικής Συνάντησης Πολιτισμών (Cultural Meeting in Larissa), το οποίο διοργανώνεται από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Πυργετού, Συκουρίου και Χάλκης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους δήμους Κιλελέρ, Λαρισαίων και Τεμπών.

Η έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Λαμπρούλη στη Λάρισα στις 28 Αυγούστου συνεχίστηκε στο Δημοτικό Γήπεδο Πυργετού στις 29 Αυγούστου, την επόμενη ημέρα στους Μύλους Συκουρίου και η τελετή λήξης πραγματοποιείτε σήμερα 31 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία της Χάλκης.

Οι χορευτικές ομάδες του εξωτερικού που συμμετείχαν φέτος ήταν από το Μεξικό και την Ουρουγουάη και φυσικά τα κατά τόπος χορευτικά συγκροτήματα.

Στον Πυργετό και στο Συκούριο αντίστοιχα, ο κόσμος τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις και τις αγκάλιασε με θέρμη. Κάτοικοι των δύο περιοχών, φίλοι και επισκέπτες κατέκλυσαν το Γήπεδο Πυργετού και τους Μύλους Συκουρίου. Διασκέδασαν με την ψυχή τους, χόρεψαν και ευχαριστήθηκαν βλέποντας το συγκεκριμένο υπερθέαμα, το οποίο περνάει τα σύνορα του Δήμου Τεμπών και του τόπου μας.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Βασίλειος Πινακάς.

Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Τεμπών, συνοδευόμενος στον Πυργετό από τους Αντιδημάρχους κ. Αθανάσιο Βλάχο και Κώστα Ζαρδούκα, τον Πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π. κ. Γιώργο Νικολάου, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Αθανάσιο Καραναστάση και τις υποψήφιες κες Γεωργία Μάγκα και Ζωή Σαραντοπούλου και τον υποψήφιο κ. Μιχάλη Ρούπα. Στο Συκούριο από τους Αντιδημάρχους κ. Χρήστο Κρικώνη, Παναγιώτη Γκατζόγια, Γιώργο Ντόντο, Ζήση Γκανάτσιο, τον πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π. κ. Γιώργο Νικολάου, τον Αντιπρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Τ. κ. Χρήστο Κακαγιάννη, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Αθανάσιο Καραναστάση, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλη Γκουντή, τις υποψήφιες κες Ευαγγελία Βάβα, Γωγώ Τρικαλιώτη, Κωνσταντίνα Τσόγκα, Όλγα Φασούλα-Μπακαγιάννη, Αφεντία Παπαλιόλιου, Σταματία Μαργαρίτη, Όλγα Ζέλφου, και Μαρουλίνα Κουσαθανά και τους υποψηφίους κ. Δημήτριο Βαρσάμη και Κώστα Αποστόλου. Επίσης, παρευρίσκονταν οι υποψήφιες Περιφερειακές Σύμβουλοι κυρίες Ευαγγελία Λανάρα και Ναταλία Λεβή.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Μανώλης μεταξύ άλλων τόνισε:

“Σας ευχαριστώ θερμά για την τιμητική πρόσκληση. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Τεμπών πάντοτε στηρίζουν τις ιδέες και τα έργα των νέων. Είμαστε συνεχώς δίπλα σας. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος και ικανοποιημένος, διότι οι Πρόεδροι και τα μέλη των Συλλόγων είναι δραστήριοι και καινοτόμοι, διοργανώνοντας τέτοιου είδους εκδηλώσεων στον τόπο μας. Συνεχίζουν να προάγουν τον πολιτισμό του τόπου μας και της πατρίδας μας και προβάλλουν την παράδοσή μας, τα ήθη και τα έθιμα μας στο εξωτερικό, αλλά και μας δίνουν την δυνατότητα να γνωρίσουμε τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα άλλων χωρών. Τέλος, ευχαριστώ θερμά και τον χοροδιδάσκαλο κ. Σωτήρη Καραβασίλη, ο οποίος είναι η ψυχή της διοργάνωσης”.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων ανταλλάχθηκαν δώρα μεταξύ του Δημάρχου, του Προέδρου της Κοινότητας Συκουρίου και των επικεφαλής των χορευτικών ομάδων Μεξικού και Ουρουγουάης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες