ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Σε σύγχυση ο Λαρισαίος που συνελήφθη επιχειρώντας να βάλει φωτιά σε κατοικημένη περιοχή – Πως δικαιολογήθηκε – Την κράτησή του αποφάσισε ο εισαγγελέας (βίντεο)

Οδηγήθηκε χθες Σάββατο στον εισαγγελέα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο 70χρονος, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή όταν προσπάθησε να βάλει φωτιά σε ξερά χόρτα σε οικόπεδο στη συνοικία της Νέας Πολιτείας, στη Λάρισα.

Ο εισαγγελέας αποφάσισε την κράτηση του μέχρι την Δευτέρα, οπότε θα οδηγηθεί εκ νέου στο Δικαστικό Μέγαρο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι περίοικοι υποστηρίζουν πως και άλλες φορές είχε προσπαθήσει ο ηλικιωμένος να βάλει φωτιά σε ξερά χόρτα σε οικόπεδο κοντά στο σπίτι του.

Η κάμερα ασφαλείας όπως είχε αναφέρει το ρεπορτάζ του onlarissa.gr τον κατέγραψε προχθές το βράδυ να επιχειρεί κάτι ανάλογο. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού ειδοποίησαν την Πυροσβεστική. Το υλικό καταγράφηκε και παραδόθηκε στον εισαγγελέα. Πρόκειται για ηλικιωμένο άνθρωπο, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται σε σύγχυση, και αρνήθηκε το γεγονός ισχυριζόμενος ότι πήγε να πετάξει κάποια χαρτιά.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Αλεξούλης σε δηλώσεις του στον Alpha, τόνισε πως «Αυτό έγινε 2-3 φορές με συνέπεια να καλέσουμε την αστυνομία και την πυροσβεστική οποίοι πήγαν και τον συλλάβανε και βρήκαν ότι είχε πάνω του κάποια στουπιά και χαρτιά».

Στο μεταξύ υπενθυμίζεται πως και χθες Σάββατο υπήρξε σύλληψη ενός άντρα ηλικίας περίπου 25 ετών από τις αρχές, με την κατηγορία του εμπρησμού σε περιοχή κοντά στα Κάτω Βασιλικά του Δήμου Φαρσάλων.

Η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και κατέκαψε αγροτικές εκτάσεις, χορτολιβαδική και δασική έκταση.

Δείτε βίντεο:

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες