ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάρισα: Νέα προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ και δύο μέλη της επιτροπής που εισηγήθηκαν την μετάταξη του σταθμάρχη

Τα τρία στελέχη του ΟΣΕ που θα απολογούνταν σήμερα στη Λάρισα, στον εφέτη – ανακριτή για την τραγωδία των Τεμπών ζήτησαν και πήραν νέα προθεσμία για την προσεχή Δευτέρα.

Πρόκειται για τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Σπυρίδωνα Πατέρα αλλά και τα μέλη της επιτροπής κ. Αθανάσιο Κοτταρά και κα Στυλιανή Κολιοπούλου οι οποίοι διώκονται για παράβαση καθήκοντος.

Υπενθυμίζεται πως στους δύο τελευταίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας για την εισήγηση στη μετάταξη του 59χρονου στη θέση του σταθμάρχη και διώκονται για παράβαση καθήκοντος, ενώ ο κ. Πατέρας για την υπογραφή μετάταξης του σταθμάρχη. Η κατηγορία είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Εξάλλου, την ερχόμενη Τρίτη οι τέσσερις Ιταλοί ειδικοί θα ορκιστούν ενώπιον του ανακριτή προκειμένου σε 48 ώρες να «διαβάσουν» το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας ώστε να συντάξουν έκθεση η οποία θα ενσωματωθεί στο πόρισμα των εμπειρογνωμόνων που αναμένεται να παραδοθεί και είναι στην τελική ευθεία. Από το πόρισμα δεν αποκλείεται να προκύψουν και νέες διώξεις.

Απομένουν να καταθέσουν επίσης μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας οι μάρτυρες για το σύστημα ETCS.

Newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες