ΛΑΡΙΣΑ

Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου: Εννιαήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Ιταλία

Η Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης και Τυρνάβου, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, διοργανώνει εννιαήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Ιταλία από 5 έως 13 Σεπτεμβρίου.

Οι εκδρομείς θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Ρώμη, τη Σιένα, τη Βερόνα, τη Φλωρεντία, τη Ραβέννα, ενώ την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχουν στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον ιστορικό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων, στη Βενετία.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν, από Δευτέρα έως Παρασκευή (9.00-14.00) στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως 2410-617685.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ:

ΤΡΙΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΛΑΡΙΣΑ-ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

  • Αναχώρηση από τα σχολεία της οδού Ανθίμου Γαζή (4ο Γυμνάσιο) και ώρα 12:45 με κατεύθυνση το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο Καράβι στις 19:00. Τακτοποίηση. Αναχώρηση από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στις 20:15. Διανυκτέρευση εντός του πλοίου.

 ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΑΝΚΟΝΑ-ΡΩΜΗ

  • Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα. Επιβίβαση στο λεωφορείο με κατεύθυνση την αιώνια πόλη, τη Ρώμη. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 ΠΕΜΠΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΡΩΜΗ 

  • Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ακολούθως, θα επισκεφθούμε το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα, αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Συνεχίζουμε με τον λόφο του Καπιτωλίου και την Πιάτσα Βενέτσια με το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρα Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας, στο οποίο βρίσκεται και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι και τέλος την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια. Μετά την ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο, θα μεταβούμε στις Κατακόμβες του Αγίου Καλλίστου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΡΩΜΗ-ΒΑΤΙΚΑΝΟ

 Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ακολούθως, θα αρχίσει η ξενάγηση μας με την επίσκεψη στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Θεοδώρου-Θεία Λειτουργία για την εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου. Επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού: εκεί θα ξεναγηθούμε στα περίφημα μουσεία του, με εκθέματα που περιλαμβάνουν διάσημα αγάλματα του αρχαίου κόσμου και της Αναγέννησης, όπως το σύμπλεγμα του Λαοκόοντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, έργα των Τζιότο, Ραφαήλ, Ντα Βίντσι, Καραβάτζιο κ.ά. Περνώντας από τους περίφημους Διαδρόμους των Κηροπηγίων, των Ταπισερί, των Γεωγραφικών Χαρτών και τις Αίθουσες με τις νωπογραφίες του Ραφαήλ, θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τη θρυλική οροφή ζωγραφισμένη από τον Μιχαήλ Άγγελο. Ακολούθως, θα περάσουμε στη μεγαλόπρεπη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, χτισμένη πάνω στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου, όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον παπικό βωμό, έργο του Μπερνίνι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΣΙΕΝΑ-ΒΕΡΟΝΑ-ΜΕΣΤΡΕ

  • Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση στις 06:30 με αποσκευές για τη μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη κεντρική πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, όπου δεσπόζει το μεσαιωνικό Δημαρχείο. Στην περιήγησή μας στα γραφικά καλντερίμια της πόλης θα θαυμάσουμε τα μεσαιωνικά αρχοντικά, τις εκκλησιές και τον Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα τέχνης σε ολόκληρη την Ιταλία.
  • Αναχώρηση από τη Σιένα στις 12:30 και κατευθυνόμαστε σε μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις του Μεσαίωνα, τη Βερόνα με τη συναρπαστική ιστορία, τους θρύλους, τους κήπους και τα υπέροχα μνημεία της. Το ιστορικό κέντρο της πόλης αποτελεί υπόδειγμα περιτειχισμένης πόλης και όπου σήμερα έχει ενταχθεί στο δίκτυο μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Ο ποταμός Αδίγης «αγκαλιάζει» τη πόλη και συγχρόνως τη χωρίζει στα δυο: από τη μια, το ιστορικό κέντρο με τα πολύχρωμα μεσαιωνικά σπίτια, τις εκκλησίες με πίνακες ζωγραφικής της Αναγέννησης και τα μνημεία. Απ’ την άλλη, οι κατάφυτοι από κυπαρίσσια λόφοι, που κυριαρχούν στη πόλη, με τους πανέμορφους κήπους, τα αρχοντικά και τα νεότερα κτίρια. Για να μπούμε στη Παλιά Πόλη, θα διασχίσουμε τη διάσημη γεμάτη χρώμα μεγαλύτερη πλατεία Piazza Bra, όπου απέναντι της θα βρούμε τη Ρωμαϊκή Αρένα τη 2η σε μέγεθος μετά το Κολοσσαίο της Ρώμης. Ένα δαιδαλώδες δίκτυο από στενά δρομάκια, με τις αναρριχώμενες μπουκαμβίλιες να δίνουν χρώμα στο αστικό τοπίο, οδηγεί πιο βαθιά στην πόλη. Στη Piazza delle Erbe (Πιάτσα ντελε Έρμπε) λειτουργεί μία από τις διασημότερες υπαίθριες αγορές της Ιταλίας, ενώ η 3η πλατεία της Βερόνα η Piazza dei Signori (Πιάτσα ντέι Σινιόρι) βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, από το υπ’ αριθμόν ένα αξιοθέατο της πόλης, το σπίτι της Ιουλιέτας, o πιο «ζωντανός» θρύλος αυτής της πόλης.
  • Αναχώρηση από τη Βερόνα στις 19:30 και κατευθυνόμαστε για τη Βενετία. Άφιξη περίπου στις 22:00 και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Μέστρε. Διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΒΕΝΕΤΙΑ

  • Από το Μέστρε μεταφορά με βαπορέτο στην περιοχή Καστέλλο, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και το Βυζαντινό Ινστιτούτο. Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και ακολούθως, ξενάγηση στην πιο ρομαντική πόλη του κόσμου, χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά, που ενώνονται με 410 περίπου γέφυρες και έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Περνώντας από γραφικές γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων, μια φαντασμαγορία από ροζ και λευκό μάρμαρο σε βενετσιάνικο-γοτθικό στιλ και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, «το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης», όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο περίφημος Καθεδρικός του Αγίου Μάρκου, αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά, το καμπαναριό του (Καμπανίλε), ο Πύργος του Ρολογιού, η Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

  • Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με αποσκευές για Φλωρεντία. Ξενάγηση. Η Φλωρεντία είναι η γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης, μία πόλη που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Στην περιήγησή μας θα δούμε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και τον αναγεννησιακό Καθεδρικό Ναό Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι. Συνεχίζοντας, θα κατέβουμε ως την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, που στολίζει το σιντριβάνι του Ποσειδώνα και αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου. Εδώ βρίσκεται το Παλάτσο Βέκιο, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της πόλης, και η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων Φλωρεντίνων γλυπτών. Συνεχίζουμε για την περίφημη Πινακοθήκη Ουφίτσι, την ξακουστή και πολύ φωτογραφημένη γέφυρα Πόντε Βέκιο με τα αμέτρητα κοσμηματοπωλεία, και την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Φλωρεντίας, με τη χαρακτηριστική αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια στην αγορά του Σαν Λορέντζο ή επίσκεψη στο Παλάτσο Πίττι, την πολυτελή κατοικία των Μεδίκων. Διανυκτέρευση.

 ΤΡΙΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ-ΡΑΒΕΝΝΑ- ΑΝΚΟΝΑ. 

  • Πρωινό και αναχώρηση στις 06:30 με τις αποσκευές από το ξενοδοχείο. Καθ’ οδόν (αν ο χρόνος το επιτρέψει) επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό της Ραβέννας με τα μοναδικά ψηφιδωτά έργα. Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και επιβίβαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση εντός του πλοίου.

 ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΛΑΡΙΣΑ.

  • Άφιξη το πρωί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και επιστροφή στη Λάρισα.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Οδική μεταφορά Λάρισα-Ηγουμενίτσα και Ηγουμενίτσα-Λάρισα.
  • Οδική μεταφορά σε όλες τις διαδρομές στην Ιταλία.
  • Ξεναγός.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα-Ανκόνα και Ανκόνα-Ηγουμενίτσα σε αριθμημένα καθίσματα και σε τετράκλινη καμπίνα.
  • Διαμονή 2 νύχτες στο Μέστρε, 1 νύχτα στη Φλωρεντία και 3 νύχτες στη Ρώμη (ξενοδοχεία 4*) με πρωινό.

Δεν περιλαμβάνονται στην τιμή:

  • Μονόκλινη  ή δίκλινη Καμπίνα Ηγουμενίτσα-Ανκόνα και Ανκόνα-Ηγουμενίτσα.
  • Είσοδος στον Άγιο Μάρκο και στο Παλάτι των Δόγηδων.
  • Είσοδος στην Καπέλα Σιξτίνα.
  • Είσοδος στις Κατακόμβες.
  • Μεταφορά με βαπορέτο από το Μέστρε στη Βενετία.
  • Είσοδοι σε Μουσεία και σε Αρχαιολογικούς χώρους.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες