ΛΑΡΙΣΑ

Ποιος είναι ο Λαρισαίος Χρήστος Κίττας που ανέλαβε υπηρεσιακός Υπουργός Παιδείας

Ο Λαρισαίος καθηγητής Ιατρικής Χρήστος Κίττας αναλαμβάνει υπουργός Παιδείας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που σχηματίστηκε μέχρι τις επόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Αναλυτικά το βιογραφικό του:

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1946 και σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, συμπληρώνοντας τις σπουδές του στο εξωτερικό. Το 1975 έγινε διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 1983 εξελέγη υφηγητής της Παθολογικής Ανατομικής στην Ιατρική Σχολή.

Το 1983 εξελέγη επίκουρος καθηγητής, το 1990 αναπληρωτής και το 1993 καθηγητής Ιστολογίας και
Εμβρυολογίας.

Από το 1993 έως το 2013 ήταν Διευθυντής του Εργαστηρίου Ιστολογίας και Εμβρυολογίας της Ιατρικής Σχολής με σημαντικό εκπαιδευτικό, διαγνωστικό και ερευνητικό έργο.

Το διαγνωστικό του έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καλύπτει όλους τους Τομείς της παθολογικής ανατομικής με ιδιαίτερη επικέντρωση και αναγνώριση στην αιμοπαθολογοανατομία. Το ερευνητικό του έργο είναι σημαντικό και επεκτείνεσαι σε κλινικοεργαστηριακές μελέτες αλλά και σε μελέτες βασικής έρευνας εφόσον κατά την εικοσαετή διεύθυνση του Εργαστηρίου Ιστολογίας – Εμβρυολογίας ανέδειξε πολύ δυνατή ομάδα στον τομέα αυτό.

Υπό την καθοδήγησή του, το Εργαστήριο Ιστολογίας και Εμβρυολογίας αναδείχθηκε σε σημαντικό κέντρο βασικής έρευνας με διεθνή αναγνώριση και συνεργασίες.

Ανατρέχοντας στη διεθνή βιβλιογραφία βρίσκει κανείς άνω των 260 εργασιών σε διεθνή περιοδικά με Impact Factor.

Παράλληλα με το επιστημονικό έργο του, συμμετείχε ενεργά στη διοίκηση του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, Αντιπρόεδρος της Εφορείας της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδας, Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας. Ο Χρήστος Κίττας ήταν Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού (2003-2006) και από το 2006 έως το 2009 ήταν Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Χρήστος Κίττας Την περίοδο Μαΐου – Ιουνίου 2012, κατά τον διορισμό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης του Παναγιώτη Πικραμμένου, ανέλαβε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τον Οκτώβριο του 2022 αναγορεύθηκε Επίτιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες