ΛΑΡΙΣΑ

Εκδήλωση Ασφαλούς Οδήγησης από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ σε συνεργασία με τη Σχολή Οδηγών ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων

Με πρωτοβουλία των Σχολών Μηχανοτρονικής και Εκπαιδευτών Οδηγών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Λάρισα, σε συνεργασία με τη Σχολή Οδηγών ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ υπό την Αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων, διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα «ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» και σύνθημα «εκπαιδεύουμε και προωθούμε το μήνυμα της ασφαλούς οδήγησης».

Η εκδήλωση αποσκοπεί στην ενημέρωση για τους τρόπους και τις τεχνικές αντιμετώπισης απρόοπτων και ακραίων καταστάσεων, με απώτερο σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Η ολίσθηση, το γλίστρημα, του αυτοκινήτου είναι μια κατάσταση που μπορεί να βιώσει κάθε οδηγός, ειδικά όταν οι καιρικές συνθήκες μειώνουν την πρόσφυση, στις στροφές και κατά το φρενάρισμα και είναι ένας φόβος που διακατέχει όλους τους οδηγούς, καθώς δεν είναι εκπαιδευμένοι να αντιδρούν σωστά την στιγμή που χαθεί ο έλεγχος του αυτοκινήτου, αλλά αντιδρούν ενστικτωδώς. Η υποστροφή και η υπερστροφή πλέον είναι ελεγχόμενες, εφόσον εφαρμοστούν σωστά οι αντίστοιχες τεχνικές, σε περίπτωση που συμβεί η απώλεια ελέγχου.

Το skid-car της Σχολής Οδηγών ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ, στρατηγικού συνεργάτη του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Λάρισα, είναι ένας μηχανισμός που προσομοιώνει όλες τις συνθήκες ολίσθησης (βρεγμένος δρόμος, πάγος, χιόνι), που μπορεί να προκύψουν. Οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν, από τη θέση του συνοδηγού, να παρακολουθήσουν τις ενέργειες του εκπαιδευτή σε διάφορες καταστάσεις και να λάβουν πολύτιμες οδηγίες και συμβουλές για να τις εφαρμόσουν στην καθημερινή οδήγηση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Μαΐου στις 11.00 π.μ. στον υπαίθριο χώρο της Σκεπαστής Αγοράς Νεάπολης.

Σχετικά με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΚΜΗ

Έχοντας προβεί στη μεγαλύτερη επένδυση εκπαιδευτικού ομίλου στην Ελλάδα σε προγράμματα σπουδών, εκπαιδευτικό προσωπικό και κτιριακές υποδομές και εγκαταστάσεις, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί τον μεγαλύτερο Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης στην Ελλάδα.

Με διεθνή διαπιστευτήρια έχοντας ανακηρυχθεί το «Πιο Καινοτόμο ΙΕΚ της Ευρώπης» στα «Βραβεία Αριστείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί το πρώτο ΙΕΚ στην Ελλάδα που έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΙΕΚ (EVBB) κατέχοντας την αντιπροεδρία. Είναι ο μοναδικός ελληνικός Οργανισμός μέλος του Δικτύου Αριστείας ΙΕΚ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εκπαίδευσης (ΕΤF) ενώ για δύο συναπτά έτη συμμετέχει ως επίσημος Εθνικός Υποστηρικτής (National Contact Point) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων (ΕVSW).

Με 17 διεθνείς διακρίσεις ποιότητας και υπεροχής και πανελλαδική παρουσία σε βραβευμένες εγκαταστάσεις σε 9 πόλεις, στην Αθήνα, τον Πειραιά, το Ελληνικό, τη Χαλκίδα, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, το Ηράκλειο Κρήτης, τη Λάρισα και τη Ρόδο, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, προσφέρει περισσότερες από 100 δυναμικές ειδικότητες που καλύπτουν όλο το φάσμα της αγοράς εργασίας.

Διαθέτει το πρώτο Interactive Career Office, ένα ισχυρό πανελλαδικά δίκτυο 5.500 συνεργαζόμενων επιχειρήσεων που αποτελεί τη γέφυρα των αποφοίτων του με την αγορά εργασίας.

Πληροφορίες www.iek-akmi.edu.gr, Ασκληπιού & Πατρόκλου 29, Λάρισα, 2122 220200

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες