ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Τριήμερο Πρωτομαγιάς στη Λάρισα; – Και βέβαια «παραδοσιακά» στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ!

Η Πρωτομαγιά το φέρνει στην επικαιρότητα αφού είναι το δεύτερο «τοπόσημο» της Λάρισας – το άλλο ήταν η Γεωργική Σχολή –  στο οποίο παραδοσιακά κατέφευγαν οι Λαρισαίοι για να υποδεχθούν τον Μάη.

Το πάρκο του Αλκαζάρ, περιμένει αυτό το τριήμερο όσους δεν θα επιλέξουν ν’ αποδράσουν από τη Λάρισα για να τους φιλοξενήσει στον αισθητικά άψογο πολυχώρο «Κηποθέατρο Αλκαζάρ». Τον πιο family friendly ψυχαγωγικό προορισμό της Λάρισας που αναβιώνει μια αστική συνήθεια της παλιάς Λάρισας και ταυτόχρονα αποτελεί ένα σύγχρονο, πρωτοποριακό και ζωντανό κύτταρο ψυχαγωγίας, ενώνοντας τον πολιτισμό και την τέχνη με την κοινωνική δραστηριότητα και την καθημερινή ζωή, αντλώντας έμπνευση από το δημόσιο χαρακτήρα του πάρκου και τη γειτνίασή του με το Κηποθέατρο.

Η παιδική χαρά, ο χώρος για πικνίκ δελεάζουν μικρούς και μεγάλους ώστε να χαρούν όπως πρέπει την Πρωτομαγιά με την ποικιλία των επιλογών που παρέχει η ανάπτυξη πολλών προτάσεων εστίασης στον ίδιο χώρο:

  • coffee spot, με την ποικιλία καφέ που εδώ και χρόνια προτιμάται από το ευρύ κοινό
  • pizzeria, για πραγματική ιταλική πίτσα και για μακαρονάδες
  • gelateria με χειροποίητο παγωτό
  • grill house με νοστιμιές που «ψήνονται» σε ανοιχτή κουζίνα
  • cocktail bar με μοναδικές executive συνταγές αλλά και πασίγνωστες δημιουργίες
  • crepe station για γλυκές και αλμυρές κρέπες αλλά και με λουκουμάδες για μοναδική απόλαυση

Η λειτουργία του «Κηποθέατρου Αλκαζάρ» συνεχίζει μια παράδοση ετών που την περιγράφει εξαιρετικά ο «ιχνηλάτης» της παλιάς Λάρισας γιατρός Νίκος Παπαθεοδώρου: «αρχικά λειτούργησε σαν χώρος αναψυχής για τους περιπατητές, όμως από τον Ιούνιο του επόμενου έτους (1948) πήρε τη μορφή κοσμικού κέντρου με ορχήστρα, τραγουδιστές και διάφορα θεάματα. Από το κέντρο αυτό παρέλασαν όλα τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού ελαφρού τραγουδιού εκείνης της περιόδου και οι Λαρισαίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά σπουδαία ονόματα καλλιτεχνών που γνώριζαν μόνο που τους δίσκους και το ραδιόφωνο.

Κοσμοπλημμύρα επικρατούσε στο κέντρο και τις ηλιόλουστες Κυριακές και τις γιορτές. Μετά την εκκλησία οικογένειες και φιλικές συντροφιές περνούσαν τη γέφυρα και κατηφόριζαν στον ευθύ δρόμο του Αλκαζάρ μέχρι το σημερινό στάδιο, για να καταλήξουν για καφέ ή τσίπουρο στο κέντρο.  Το1952 Μήτσος Βρεττόπουλος αρρώστησε και εκχώρησε την επιχείρηση σε άλλους. Το κέντρο σταμάτησε την λειτουργία του το 1972 και στη συνέχεια το κτίριο κατεδαφίστηκε. Μετά την μεταπολίτευση δημιουργήθηκε στη θέση του το Κηποθέατρο.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες