ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λάρισα: Ο Ψυχαγωγικός Όμιλος Σιδηροδρομικών δεν ξεχνά – Συγκίνηση στη συναυλία για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη (φωτό – βίντεο)

Τιμώντας τη μνήμη των 57 αδικοχαμένων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, η χορωδία του Ψυχαγωγικού Ομίλου Σιδηροδρομικών πραγματοποίησε σήμερα, το απόγευμα του Σαββάτου συναυλία στη Λάρισα.

Στη συναυλία – μνημόσυνο που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας παρουσιάστηκε το έργο «Επιτάφιος» του Γιάννη Ρίτσου σε μελοποίηση Μίκη Θεοδωράκη, υπό τη διεύθυνση του Αιμίλιου Γιαννακόπουλου.

Πριν την έναρξη της συναυλίας κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή από τους παρευρισκομένους. Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της χορωδίας του Ψυχαγωγικού Ομίλου Σιδηροδρομικών και συνταξιούχος σιδηροδρομικός κ. Στάθης Κολλύρης, καθώς και η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας κα Άννυ Ψάρρα.

«Το θεωρούσαμε χρέος τιμής για τους συναδέλφους και τους ανθρώπους που ταξιδέψανε με αυτό το τρένο να κάνουμε μία εκδήλωση. Δεν ξεχνάμε τίποτα, δεν ξεχνάμε ποτέ, θα είμαστε εδώ παρόντες, θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τα πράματα, θα προσπαθήσουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη.» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Κολλύρης.

Όπως ο ίδιος γνωστοποίησε, ο Ψυχαγωγικός Όμιλος Σιδηροδρομικών θα παραστεί στην αυριανή επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο της τραγωδίας, ενώ προηγουμένως θα τελέσει τρισάγιο για τα θύματα στο Μακρυχώρι.

Μία εκδήλωση που διοργανώθηκε με την υποστήριξη της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών, του Σωματείου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Β. Ελλάδος «Η Αναγέννησις», του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η Ενότητα» και της Ένωσης Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Ο Λαρισαϊκός».

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Κολλύρη:

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη συναυλία:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες