ΛΑΡΙΣΑ

Λαρισαίοι επιβάτες μήνυσαν το τουριστικό πρακτορείο για το θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία

Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του οδηγού του τουριστικού λεωφορείου, αλλά και κατά παντός ενεχομένου, με αφορμή το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της 23ης Δεκεμβρίου 2022 στο Βουκουρέστι, ζητούν Λαρισαίοι επιβάτες του λεωφορείου.

Λαρισαίοι ταξιδιώτες που τραυματίστηκαν στο δυστύχημα που σημειώθηκε παραμονές των Χριστουγέννων στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας κατέθεσαν προχθές μήνυση στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας. Μήνυση που λόγω αρμοδιότητας -σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ»- διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Βόλου προκειμένου να συσχετιστεί με έτερη μήνυση που φέρεται να έχουν καταθέσει επιβάτες καταγόμενοι από άλλη πόλη.

Πρόκειται για την πρώτη μήνυση που καταθέτουν επιβάτες μεταξύ 24 κατοίκων της Λάρισας που ξεκίνησαν για μια Χριστουγεννιάτικη εκδρομή μαζί – σύμφωνα με το τουριστικό γραφείο της Λάρισας – με άλλους 6 που επιβιβάστηκαν από τον Βόλο και άλλους 17 που επιβιβάστηκαν από τη Θεσσαλονίκη (σ.σ. 48 συνολικά επιβαίνοντες με τον οδηγό).

Χριστουγεννιάτικη εκδρομή, η οποία προσέλαβε τραγική κατάληξη, όταν ο Βολιώτης οδηγός του τουριστικού λεωφορείου παραβίασε προειδοποιητική αψίδα σχετική με το όριο ύψους, με την οροφή του λεωφορείου να προσκρούει στην αψίδα σήμανσης ύψους, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 55χρονος Λαρισαίος και να τραυματιστούν άλλοι 24 επιβαίνοντες, τρεις εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση. Οι Λαρισαίοι επιβάτες ζητούν από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν τυχόν ευθύνες και άλλων υπευθύνων πέραν του οδηγού, κάνοντας τέλος αναλυτική αναφορά στις βαριές σωματικές βλάβες, τα τραύματα και την ψυχική ταλαιπωρία που υπέστησαν από το ατύχημα.

Εφημερίδα Ελευθερία / Βαγγέλης Κακάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες