ΛΑΡΙΣΑ

Στα γραφεία βουλευτών εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Λάρισας: Δεν πείθονται από τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δε θα ιδιωτικοποιηθεί το νερό (φωτό – βίντεο)

Νέα κινητοποίηση πραγματοποίησαν αργά το πρωί του Σαββάτου δεκάδες εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑ Λάρισας με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που όπως λένε οδηγεί το νερό προς ιδιωτικοποίηση.

Παρά τις διαβεβαιώσεις υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών, ο πρόεδρος των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΛ κ. Αχιλλέας Μητράκος τόνισε πως δεν πείστηκαν, ζητώντας την πλήρη απόσυρση του νομοσχεδίου.

«Μετά τη συνάντηση που είχαμε με τον υπουργό κ. Σκρέκα, εξήγησε μεταξύ άλλων, δεν πειστήκαμε ότι θα βγάλουν κάτι που δε θα επηρεάσει τις ιδιωτικοποιήσεις στο νερό… Η ρυθμιστική αρχή μπορεί να σπρώξει το νερό στους ιδιώτες από την πίσω πόρτα. Για να πειστούμε πως δεν πάει προς ιδιωτικοποιήση το νερό πρέπει να αποσυρθεί το νομοσχέδιο στο σύνολό του, μη κρυβόμαστε. Όταν έχεις ένα νόμο – πλαίσιο με μία ρυθμιστική αρχή να το διαχειρίζεται, μπορείς αργότερα να βάλεις άλλα 15 άρθρα.»

Δείτε τι δήλωσε:

Οι εργαζόμενοι αρχικά συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, ενώ μετά πραγματοποίησαν πορεία στα βουλευτικά γραφεία όπου και έδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικτυακή πρωτοβουλία όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να συνυπογράψει το ψήφισμά τους. Μέχρι το πρωί του Σαββάτου είχαν συγκεντρωθεί 2.400 υπογραφές. Μπορείτε να συμμετέχετε πατώντας εδώ

Δείτε φωτογραφίες:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες